Mümkünse haftada bir kez kontrol edin hocam. Yumurtlama süresi değişkenlik gösterebilir; tahminimce 1-3 gün içerisinde yumurtlayabilir. Sık kontrol etmek yerine biraz zaman tanımak daha sağlıklı olacaktır.Bu cuma bulduğum Tetramorium caespitum karıncamı test tüpüne koydum ve karanlık bir yere bıraktım. Ne zaman bakmalıyım ve ne zaman yumurtlar?
Baktığımda küçük yumurta gibi birleşik şeyler gördüm ama emmin değilim.Mümkünse haftada bir kez kontrol edin hocam. Yumurtlama süresi değişkenlik gösterebilir; tahminimce 1-3 gün içerisinde yumurtlayabilir. Sık kontrol etmek yerine biraz zaman tanımak daha sağlıklı olacaktır.
Küme hâlinde duran beyaz veya sarımsı tanecikler gibiyse yumurta olma ihtimali yüksek.Baktığımda küçük yumurta gibi birleşik şeyler gördüm ama emmin değilim.
1-2 gün içinde yumurta, 1 ay gibi bir sürede de ilk işçileri alırsınız, istisnalar dışındaBu cuma bulduğum Tetramorium caespitum karıncamı test tüpüne koydum ve karanlık bir yere bıraktım. Ne zaman bakmalıyım ve ne zaman yumurtlar?
Tetramoriumlar çok stresli değil benim gözlemlerime göre. İster istemez kontrol ederken sallanıyorlar. Ben de buldum 2 hafta önce aynı günün akşamı yumurtlamıştı.Bu cuma bulduğum Tetramorium caespitum karıncamı test tüpüne koydum ve karanlık bir yere bıraktım. Ne zaman bakmalıyım ve ne zaman yumurtlar?
O zaman evet yumurtadır.Küme hâlinde duran beyaz veya sarımsı tanecikler gibiyse yumurta olma ihtimali yüksek.