Arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Formica türü karıncam 5 adet yumurta çıkardı. İşçiler çıktıktan sonra protein vermeliyim, değil mi?
Bence ilk şekerli su verin, kendilerine gelsinler. 2 gün sonra yumurta gelişimi için protein takviyesi yapın.Arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Formica türü karıncam 5 adet yumurta çıkardı. İşçiler çıktıktan sonra protein vermeliyim, değil mi?
Bence iğne ya da damlalıkla damla halinde vermek daha pratik. Tüpe sürünce temizlemesi zor oluyor. Formicalar da zaten kolay stres olan bir tür, riske gerek yok.Hocam işçiyi görünce kulak pamuğunu şekeli suya batırıp tüpte gezdirin (çok olmasın boğulabilirler) böylece işçiler enerji kazanıp yavrulara bakabilecektir. Protein takviyeside çok önemli fakat löps diye koymamalısınız size tavsiyem bir un kurdunun 3 te 1idir ama canlı yeminiz yoksa en azından şimdilik kıyma ya da salam verebilirsiniz, koloni messor ise 1 2 tohum da koyabilirsiniz.
Hocam, ben iğne ucunu şekerli suya dokundurup küçük bir damla koyuyorum.Hocam şırıngayla vermesini önermem ben. Eğer milimetrik fazla sıkarsan şekerli suyu kraliçeye, yumurtalara ve işçilere püskürtüyor.