Ne zaman beslemeliyim?

armagankaya

Pupa
Üye
Arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Formica türü karıncam 5 adet yumurta çıkardı. İşçiler çıktıktan sonra protein vermeliyim, değil mi?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Evet hocam işçi çıkana kadar herhangi bir şekilde beslemeye ihtiyaç duymaz. Strese sokmayıp 2 haftada bir bakmanız yeterli.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Hocam işçiyi görünce kulak pamuğunu şekeli suya batırıp tüpte gezdirin (çok olmasın boğulabilirler) böylece işçiler enerji kazanıp yavrulara bakabilecektir. Protein takviyeside çok önemli fakat löps diye koymamalısınız size tavsiyem bir un kurdunun 3 te 1idir ama canlı yeminiz yoksa en azından şimdilik kıyma ya da salam verebilirsiniz, koloni messor ise 1 2 tohum da koyabilirsiniz.

• <3
Tepkiler: GAR

GAR

Nanitik
Üye
Arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Formica türü karıncam 5 adet yumurta çıkardı. İşçiler çıktıktan sonra protein vermeliyim, değil mi?
Bence ilk şekerli su verin, kendilerine gelsinler. 2 gün sonra yumurta gelişimi için protein takviyesi yapın.

(İşçiler çıkınca)

Hocam işçiyi görünce kulak pamuğunu şekeli suya batırıp tüpte gezdirin (çok olmasın boğulabilirler) böylece işçiler enerji kazanıp yavrulara bakabilecektir. Protein takviyeside çok önemli fakat löps diye koymamalısınız size tavsiyem bir un kurdunun 3 te 1idir ama canlı yeminiz yoksa en azından şimdilik kıyma ya da salam verebilirsiniz, koloni messor ise 1 2 tohum da koyabilirsiniz.
Bence iğne ya da damlalıkla damla halinde vermek daha pratik. Tüpe sürünce temizlemesi zor oluyor. Formicalar da zaten kolay stres olan bir tür, riske gerek yok.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam şırıngayla vermesini önermem ben. Eğer milimetrik fazla sıkarsan şekerli suyu kraliçeye, yumurtalara ve işçilere püskürtüyor.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Hocam ben yazıyı tam okumamışım türünü söylemediniz sandım.:)

Bence şırınga çok problem değil sadece çok sıkarsan kraliçe büyük ihtimal ölür. Sakar biriysen riskli.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
İlk besleme denememde şekerli suyu bütün tüpe püskürtmüştüm😅.