Ne zaman aramalıyım?

Burakcann

Yumurta
Üye
Merhaba karınca hobisine daha önce başlamıştım. Kraliçem ve 15-20 işçim vardı sonra maalesef ki nedenini bilmediğim şekilde kraliçe öldü. Kraliçe ölünce de koloni öldü. Neyse sorum şu: İstanbul Küçükçekmece'de oturuyorum yakınımda Atatürk Ormanı var. Florya'da orada aramaya gideceğim. Hava durumunu da göz önünde bulundurarak. Bilen kişiler, sizce ne zaman çıkmalıyım nereye bakmalıyım?

kagansea

Yumurta
Üye
Florya Atatürk Ormanı'nda kraliçe karınca bulmak için yağmurun hemen ertesi günü veya bunalıcı, nemli sıcaklarda aramaya çıkmalısın. Gün içinde 16:00 - 19:00 arası ya da akşam 20:30 - 22:00 arasında sokak lambalarının altı en verimli saatlerdir.

Sık orman içine girmek yerine toprak patikalara, beton yürüyüş yollarına, kaldırım kenarlarına ve taş altlarına bakmalısın; kanat döken kraliçeler buralarda net görünür. Şu dönemde bölgede Lasius, Tetramorium ve büyük Camponotus türlerini bulma ihtimalin çok yüksek.

Burakcann

Yumurta
Üye
Florya Atatürk Ormanı'nda kraliçe karınca bulmak için yağmurun hemen ertesi günü veya bunalıcı, nemli sıcaklarda aramaya çıkmalısın. Gün içinde 16:00 - 19:00 arası ya da akşam 20:30 - 22:00 arasında sokak lambalarının altı en verimli saatlerdir.

Sık orman içine girmek yerine toprak patikalara, beton yürüyüş yollarına, kaldırım kenarlarına ve taş altlarına bakmalısın; kanat döken kraliçeler buralarda net görünür. Şu dönemde bölgede Lasius, Tetramorium ve büyük Camponotus türlerini bulma ihtimalin çok yüksek.
Google'dan hava durumuna baktığımda; nem yüzdesi, hava derecesi ve rüzgarı kaç görürsem "tamam şimdi çıkmalıyım" demeliyim.

Cann

Yumurta
Üye
Google'dan hava durumuna baktığımda; nem yüzdesi, hava derecesi ve rüzgarı kaç görürsem "tamam şimdi çıkmalıyım" demeliyim.
Nemin %28, rüzgârın ise 23 km/sa olduğu zamanda bile kraliçe buldum. Bence vaktin varsa her gün ara; belli bir hava durumunu beklemene gerek yok. Uygun koşullarda bulma şansın tabiki artacaktır