Ne yapmalıyım?

Cavid2oo9

Yumurta
Üye
10.06.2026 tarihinde kraliçe karıncamı buldum ama henüz yumurta yok. Ben de yemek vermek için ilk işçinin çıkmasını bekliyorum. Kraliçe, yemek yemeden ne kadar hayatta kalabilir? Ona yemek vermeli miyim?

İlyas16

Minör
Üye
Öncelikle bu tarz sorularda tür/cins bilgisi oldukça önemli, bu yüzden bunu belirtmeniz gerekir. Kraliçenizi şekerli suyla besleyebilirsiniz. Çok fazla proteine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca kraliçeyi nasıl kontrol ettiğiniz, nerede tuttuğunuz ve bulunduğu ortamın koşulları da önemli. Bu tarz bilgiler olmadan net bir yorum yapmak zor. Yumurtlamamasının nedeni bu etkenlerden biri olabileceği gibi, verimli şekilde döllenmemiş olması da ihtimaller arasında.

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
10.06.2026 tarihinde kraliçe karıncamı buldum ama henüz yumurta yok. Ben de yemek vermek için ilk işçinin çıkmasını bekliyorum. Kraliçe, yemek yemeden ne kadar hayatta kalabilir? Ona yemek vermeli miyim?
Bulduğunuz cins claustral ise ilk işçiye kadar besin verilmesine gerek yoktur.

MGPrime

Minör
İlklerden
Üye
kraliçeye uygun ortam varsa ve kraliçe döllenmiş ise 1 hafta içerisinde yumurta vermesi gerek. Türü nedir?

Cavid2oo9

Yumurta
Üye
1783198689629.jpegŞuan daha iyi bir acı bulamadım ama şimdi fark etdim görunuyormu bilmiyom altında küçük-küçük var sanki karıncanın ağız tarafında

MGPrime

Minör
İlklerden
Üye
yumurta gözüküyorsa problem yok şunlara dikkat etmeni tavsiye ediyorum. kraliçe stresten uzak karanlık bir ortamda kolonileşecektir.