Ne yapmalıyım?

Burak53

Yumurta
Üye
Merhaba. Karıncamı kış uykusuna yatıracağım. En az ne kadar süre yatırabilirim? Karınca, formda 5-8 derecede yattığı yazıyor. Bu dereceyi evde bulamıyorum, ne yapmalıyım?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Cinsi nedir karıncanın?
Kış uykusuna yatırmak için balkonu kullanabilirsiniz. Bi kutunun içini alüminyum folyo ile kaplar karıncaları da oraya koyarsınız.Tabi bulunduğunuz şehir önemli. Eğer sıcak bı yerde yaşıyorsanız ve balkon ısınıyorsa orada olmaz.

Tolga351

Yumurta
Üye
Merhaba ben İzmirdeyim genelde oda 10 derece oluyor ısıtmasız oraya koydum olurmu ?

ants123

Larva
Üye
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İşçisiz bir kraliçe ise 1 ay yeterli işçileri var ise 2-3 ay kadar tutabilirsiniz. Kış uykusuyla alakalı yakın tarihte açılan konularda detaylı bilgiler paylaşıldı. Hem genel kültür hem rehber olması açısından inceleyebilirsiniz.

Agah

Yumurta
Üye
Ben comp kralıçemı 1,5 ay yatırdım sızde 1,5 2 ay yatıra bılırsınız

Burak53

Yumurta
Üye
Karıncanın türü crematogaster sp 5 ile 8 derecede yatıyor ben rize'deyim şu aralar soğuk geçse de yine de balkonda dahil olmak üzere 8 dereceye ya da 5 dereceye ulaşmıyor.

ants123

Larva
Üye
Aralığın ortalarındayız hava daha fazla ne kadar soğuyabilir bilmiyorum. Öğle sıcaklıklarının geceye göre daha fazla olması normal. Doğada diyapoza giren koloniler için de aynısı geçerli. Onlar gece diyapoza girip gündüz çıkmıyor ki. Sıcaklık ortalama 12 13 derecelere çıkmıyorsa sorun olacağını düşünmüyorum. Bir de karıncaları gözlemlemek gerek. Kraliçe yumurtlamayı kestiyse, yavaş hareket ediyorsa veya yumurtası varsa ve yavaş büyüyorsa bunlar diyapoz sinyalleridir. Sorunsuz yatırabilirsiniz. Buzdolabını yapay kış ortamı yapmak da bir alternatiftir. Önerilmez ama yapan da çok. Yapacaksanız da aniden buzdolabına taşımayın, kademeli olarak sıcaklığı düşürüp en son buzdolabına bırakın.

Son düzenleme:

Hasancık

Replete
Üye
Merhaba. Karıncamı kış uykusuna yatıracağım. En az ne kadar süre yatırabilirim? Karınca, formda 5-8 derecede yattığı yazıyor. Bu dereceyi evde bulamıyorum, ne yapmalıyım?
Forumda kimse nedense bahsetmiyor fakat bu sıcaklık değerlerini buzdolabınızın sebzelik kısmı gayet iyi bir şekilde sağlıyor oraya koyabilirsiniz