Son attığım mesajdan beri yaklaşık iki ay geçti, bu arada o 6 işçi niye bilmiyorum öldü. O tarihten beri kraliçem yumurtlamıyor;dahası ne zaman tüpü açsam beslemek için çıkmaya çalışıyor. Tüpünü değiştirdim yine aynı ne yapacağımı sapıttım. Makro kamerayla kontrol ettim herhangi yabancı bir canlı yok anlamadım yardım edin
Hocam merhabalar.
İlk çıkan işçiler nanitik olarak geçer. Bu işçi sınıfı karıncalar görev dağılımı olarak belirsiz sürede hayatta kalıp yiyecek toplama, yumurtaları ve kraliçeyi besleme görevini üstlenirler. Bir süre sonra da yaşamları sonlanır maalesef. Üzücü ama sirkülasyon bu şekilde. Ölüm sebebi bundan kaynaklıdır diye yorumladım. Koloni yeni çünki.
Sonradan çıkan kız kardeşler daha verimli ve uzun ömürlü olurlar. Nem düzeyini kontrol altında tutmak gerek ve çok rahatsız etmemek gerek.
Sık açıp kontrol ediyorsanız yada aydınlıkta kalıyorsa durumdan rahatsız olmuş olabilir diye düşünüyorum. Daha sakin titreşimden uzak ve yiyecek stoğu sağlamak kraliçenin daha sakin olmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Hasatçı olmalarından kaynaklı az miktar kuş yemi 2-3 gün de bir mümkünse protein besini ile desteklemek daha sağlıklı ve hızlı gelişim gösterir. Aynı şekilde
@ysa hocamında önerisi enerji için önemli rol oynar. İyi hobiler olsun 🫡