Ne yapmalıyım?

ilmainen

Yumurta
Üye
Tamam düzelttim biraz önce acemilik naparsın

ilmainen

Yumurta
Üye
30 mayısta 2 ayını doldurdu koloni (ilk yumurta aldığım tarih 30 mart) aşağıya foto bırakıyorum tavsiyelerinizi duymak iyi olacak sanırım

Ekli dosyalar

• 20250616_182827.jpg
    20250616_182827.jpg
    80.1 KB · Görüntüleme: 24

ilmainen

Yumurta
Üye
30 temmuzda 4. ay bitti sizce koloni zayıfmı yoksa bana mı öyle geliyor 6 işçisi var

Ekli dosyalar

• 20250809_142235.jpg
    20250809_142235.jpg
    59.3 KB · Görüntüleme: 14

ilmainen

Yumurta
Üye
Son attığım mesajdan beri yaklaşık iki ay geçti, bu arada o 6 işçi niye bilmiyorum öldü. O tarihten beri kraliçem yumurtlamıyor;dahası ne zaman tüpü açsam beslemek için çıkmaya çalışıyor. Tüpünü değiştirdim yine aynı ne yapacağımı sapıttım. Makro kamerayla kontrol ettim herhangi yabancı bir canlı yok anlamadım yardım edin

ysa

Minör
Üye
Son attığım mesajdan beri yaklaşık iki ay geçti, bu arada o 6 işçi niye bilmiyorum öldü. O tarihten beri kraliçem yumurtlamıyor;dahası ne zaman tüpü açsam beslemek için çıkmaya çalışıyor. Tüpünü değiştirdim yine aynı ne yapacağımı sapıttım. Makro kamerayla kontrol ettim herhangi yabancı bir canlı yok anlamadım yardım edin
İlk işçilerin ömürleri kısadır, ömürleri dolmuş olabilir. Diğer hususta ise kraliçeye şekerli su verdikten sonra yaklaşık 1 hafta dinlendir. Neden bilmiyorum ama bence bu şekilde eski hâline dönecektir.

TanerKaraca

Larva
Üye
Hocam merhabalar.
İlk çıkan işçiler nanitik olarak geçer. Bu işçi sınıfı karıncalar görev dağılımı olarak belirsiz sürede hayatta kalıp yiyecek toplama, yumurtaları ve kraliçeyi besleme görevini üstlenirler. Bir süre sonra da yaşamları sonlanır maalesef. Üzücü ama sirkülasyon bu şekilde. Ölüm sebebi bundan kaynaklıdır diye yorumladım. Koloni yeni çünki.
Sonradan çıkan kız kardeşler daha verimli ve uzun ömürlü olurlar. Nem düzeyini kontrol altında tutmak gerek ve çok rahatsız etmemek gerek.
Sık açıp kontrol ediyorsanız yada aydınlıkta kalıyorsa durumdan rahatsız olmuş olabilir diye düşünüyorum. Daha sakin titreşimden uzak ve yiyecek stoğu sağlamak kraliçenin daha sakin olmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Hasatçı olmalarından kaynaklı az miktar kuş yemi 2-3 gün de bir mümkünse protein besini ile desteklemek daha sağlıklı ve hızlı gelişim gösterir. Aynı şekilde @ysa hocamında önerisi enerji için önemli rol oynar. İyi hobiler olsun 🫡

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Sizinle aynı dönemde 6 tane messor kraliçesi buldum nanitik işçiler biraz geç çıktı ve erken öldüler işçiler öldükten sonrada kraliçe öldü başkalarınında aynı sorunu gördüm yüksek ihtimalle ilaçlama ile ilgili yapabileceğiniz tek şey enerji sağlamak olur biraz topladıktan yumurtalar belki o zamanda protein verirsiniz.

ilmainen

Yumurta
Üye
Şekerli suyunu hiç eksik etmiyorum. 3 günde bir yada haftalık kıyma parçası veriyorum. Kıymaya hiç dokunmuyor bu arada. 2 aydır tek bir yumurta vermedi

TanerKaraca

Larva
Üye
[
Şekerli suyunu hiç eksik etmiyorum. 3 günde bir yada haftalık kıyma parçası veriyorum. Kıymaya hiç dokunmuyor bu arada. 2 aydır tek bir yumurta vermedi
Hocam yağ genel olarak karıncalara zararlı. Kıyma olmasından dolayı içerisinde oranını bilemediğimiz düzeyde yağ barındırıyor ve bu da tüketimlerine direkt etki eden bi durum. Daha ziyada bazı koloniler kıymayı kabul etmediğine denk geldim. Forumda da bu tür başlıklar mevcut. Yeme alışkanlıkları olmadığı içinde yemiyor olabilir. Yumurta sarısı da verebilirsiniz öneri olarak. Yada çok stresli olduğundan yemiyor da olabilir. Net bilgi vermek zor maalesef.