Ne Besleyebilirim?

AhmetERL

Yumurta
Üye
Sopa böceği besleyenlerin sayısının artması çok güzel. Birbirimize destek olunca bu hobinin çok daha keyifli olacağına eminim. Umarım keyifli şekilde ilerler hobiniz, Ben teraryuma dair neredeyse çoğu şeyi bitirdim böcükümün gelmesini bekliyorum.
Bende sopa böceği bakmayı düşünüyorumda çok fazla bütçe imkanın yok. İnternette gördüğüm kişiler genellikle teraryumu bir milyonculardan aldıkları kapların içine yapıyorlar. Büyük ihtimalle bende öyle yaparım diye düşünüyorum ama teraryumu nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum. Hadi diyelimki terargumu kurdum. Sonrasında sopa böceğini nereden alabilirim? Adana canlı yem diyorsunuz ama ben istanbul taraflarında yaşıyorum. Bu adana canlı yem dediğiniz yer sadece adana için falanmı? Veya istanbul taraflarindada bulabileceğim yerler varmı?

MustafaPX

Nanitik
Üye
Bende sopa böceği bakmayı düşünüyorumda çok fazla bütçe imkanın yok. İnternette gördüğüm kişiler genellikle teraryumu bir milyonculardan aldıkları kapların içine yapıyorlar. Büyük ihtimalle bende öyle yaparım diye düşünüyorum ama teraryumu nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum. Hadi diyelimki terargumu kurdum. Sonrasında sopa böceğini nereden alabilirim? Adana canlı yem diyorsunuz ama ben istanbul taraflarında yaşıyorum. Bu adana canlı yem dediğiniz yer sadece adana için falanmı? Veya istanbul taraflarindada bulabileceğim yerler varmı?
Adana canlı yemde Kargo var alabilirsiniz çok bir masrafı yok.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Onlar çok küçük işte kaçma ihtimalleri yüksek.
Mantisler aslında o kadar küçük değil. Kaçmaları da pek olası değil, cama pek tırmanamadıkları için ben beslerken kaçmadı hatta kaçmaya da çalışmadı. Avlanmasını izlemesi çok zevkli, hatta dümdüz oturup izlerseniz bile pusu kurması ve genel hareketleri çok hoş, görüntü itibariyle de çok hoş hayvanlar.

Mach940

Yumurta
Üye
Peki teraryum kurulumu hakkında, nasıl bir şey yapabilirim?
Merhaba profilimde extatosoma tiaratum günlüğüm adlı bir günlük oluşturdum. Orada kendi yaşadığım şeyleri detayları ile anlatıyorum. Bir süredir güncellemedim ancak yakında çok daha güncel halde olacak. Teraryum olsun böceğin kendisi olsun kafandaki bir çok soruya cevap bulacağını düşünüyorum. Bu hafta sınavlarım devam ettiği için pek fazla aktif olamıyorum ancak kafana takılan bir soru olursa dm aracılığı ile seve seve yardımcı olabilirim. (Şu an bile ders molasında yazıyorum):