Nasıl un kurdu yetiştirdim?

alperingo

Yumurta
Üye
Karıncalarım için un kurdu yetiştirmek istiyorum. biraz bilgim var ama detaylı bilmiyorum. 2 mi yoksa 3 kutu mu kullanmalıyım, ne vermeliyim, yataklık olarak ne kullanmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sabakyudes

Larva
Üye
Hocam şimdi ilk pupaları bir kutuya koyun isterseniz 2 kutu yapın ya da daha fazla fark etmez un kurduyla aynı yataklığı kullanın birde karton yumurtalık koyun bildiğiniz marketlerde olan sonra besleme zaten un kurduyla aynı şekilde (patates, havuç, salatalık vs.) böceklerin çiftleşmesi lazım biraz beklemeniz lazım çiftleşince zaman geçince yumurta bırakıcak sonra micro un kurtları görürsünüz daha detaylı araştırırsanız anlarsınız çok zor değil ayrıca youtubede rehberlerde mevcut göz atın derim iyi hobiler

ants123

Nanitik
Üye
Karıncalarım için un kurdu yetiştirmek istiyorum. biraz bilgim var ama detaylı bilmiyorum. 2 mi yoksa 3 kutu mu kullanmalıyım, ne vermeliyim, yataklık olarak ne kullanmalıyım?
Başlangıçta yataklığı hazır alabilirsiniz bilindik canlı yem satış sitelerinden birinde 1-1.5 kiloluğunu 40tlye almıştım. Zaten un kurdunu da bu sitelerden alacağınız için yanına yataklık da eklersiniz. Kendiniz yapacaksanız temelde kaba kepek kullanılıyor fırınlarda bulabilirsiniz. Ona ek galeta unu vb 6-7 çeşit un kullanılıyor ancak beyaz un kullanmayın. Youtubea un kurdu yataklığı yazarsanız bir arkadaş yapılışını detaylıca çekmişti. Ha bu kadar uğraşamam derseniz bimden sadece ince çekilmiş yulaf alıp kullanadabilirsiniz sadece kurtlar yeterli besin alamaz dolayısıyla canlınız da kurttan 5 besin yerine 3 besin alır. Tercih size kalmış. Yataklık kurtlara besin de sağlar yani, tabi arada patates, havuç, salatalık da vereceksiniz sularını karşılamaları için. 3 plastik kutu yeterli. Birinde larvalarınız duracak, büyüyenler pupa olacak. Pupaları üç dört günde bir ayıklayıp ikinci kaba alacaksınız ki larvalar susayınca pupaları yemesin. Pupalar da 2 hafta sonra böcek olacak böcekleri de yine pupalara zarar vermemeleri için üçüncü kaba alacaksınız. O kaba bir de yumurta kartonu ekleyeceksiniz ki mağara görevi görüp güvende hissetsinler. Böcekler üredikleri zaman da mikro un kurtları çıkacak bildiğiniz un kurdunun çok çok küçük hali, gözle dahi zor seçilir. Bunları da ayıklayıp larvaların içine koyacaksınız. Bu konudan emin değilim belki bir nebze büyüyene kadar dördüncü ek bir kaba almanız gerekebilir. Ben de un kurdu bakıyorum ancak henüz sadece pupa evrelerine şahit olabildim. Bakımları da aşırı kolay. Sadece nem olayına dikkat edin yataklığınız çöp olmasın. 4-5 gün aralıklarla koyacağınız salatalık havuç vs besinleri 12 saat içinde alın. Ve bu sebzelerin sulu kısımları yataklığa değmesin, kabuklu kısımları alta bakacak şekilde koyabilirsiniz ya da altına kağıt koyabilirsiniz. Diğer türlü nem oluşturuyor iğrenç bir koku yapıyor ve geçmiyor malesef.

Muhtemelen benim yazdığım herşey burda da vardır ama ben en sonda yazdığım nem olayını deneyimleyerek öğrenmek zorunda kaldım, ona dikkat etseniz kafi. Plastik kutuya bolca da delik açın, bu da nemi azaltır.