Nasıl transfer yapacağım?

Merhabalar, sabahtan beri 4 işçili messor kolonimi transfer yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Şu an bulundukları test tüpünün suyu tamamen dolu ama tüpün ağzı kırık. Nasıl transfer edebilirim acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

hahsk

Nanitik
Üye
Merhabalar, sabahtan beri 4 işçili messor kolonimi transfer yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Şu an bulundukları test tüpünün suyu tamamen dolu ama tüpün ağzı kırık. Nasıl transfer edebilirim acaba?
Koloniye bir sorun teşkil etmez, neden değiştirmek istiyorsunuz ? Transfer aparatları var onları kullanabilirsiniz, elinizde yok ise plastik boru şeffaf test tüpu icine girebilsin her iki test tüpü beyaz şeffaf plastik boruların etrafını pamuk ile sarın ve test tüpüne itin sıkışsın, boşluk kalmasın her iki taraf içinde sonrada bekleyin.

yok zaten yani iki tüpü bağladım zaten ama yeni tüpe ısrarla geçmıyolar 3 saatir ışık tutuyorum kırık tarafı normalde sorun değilde besleme yaparken alimi kesti az bişi oyuzden yani

hahsk

Nanitik
Üye
yok zaten yani iki tüpü bağladım zaten ama yeni tüpe ısrarla geçmıyolar 3 saatir ışık tutuyorum kırık tarafı normalde sorun değilde besleme yaparken alimi kesti az bişi oyuzden yani
Strese sokmayalım koloniyi daha çok, çubuk veya cımbız ile içeri yerleştirin.