Nasıl kurtulucam

kerman

Yumurta
Üye
Arkadaşlar hobiye başladığımda hevestir geçer dedim. Fakat artık bağımlılık gibi bişi oldu anlamadım.
Gördüğüm her kraliçeyi (özellikle büyük türler) yerim olsun olmasın isterse evde aynı türden 10-15 karıncam daha olsun yine de alıyorum. Ne yapmak lazım böyle olan var mı ?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Bende aynı durumu yaşadım bi ara lasius uçuşları yaşadığım yerde tavan yaptı baya aldım malesef sonra bakımı çok zor oldu ama salamadımda yumurtlamışlardı bu yüzden bıraktım het cinsten mümkünse 1 belki 2 koloni kuruyorum multiye uygunsa multi yapıyorum şimdi ise birsürü tetramorium ile karşılaştım ama hepsini inceleyip bıraktım çünkü içimden "bu tür zaten bende var gitsin koloni kursun dedim"

Fuslu

Yumurta
Üye
Hocam bende karınca hobisine başlayacagım da istanbulda yaşadıgım için doğadan kraliçe bulamıyorum vermek isterseniz elinizdeki fazla karıncalardan alabilirim

Ecakar

Nanitik
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar hobiye başladığımda hevestir geçer dedim. Fakat artık bağımlılık gibi bişi oldu anlamadım.
Gördüğüm her kraliçeyi (özellikle büyük türler) yerim olsun olmasın isterse evde aynı türden 10-15 karıncam daha olsun yine de alıyorum. Ne yapmak lazım böyle olan var mı ?
Bu sorunun cevabı bu forumda değil de bir psikologta aranmalı gibi. :LOL:

Ecakar

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hocam bende karınca hobisine başlayacagım da istanbulda yaşadıgım için doğadan kraliçe bulamıyorum vermek isterseniz elinizdeki fazla karıncalardan alabilirim
Doğada bulmak zorunda değilsiniz ki. Sonuçta rastgele kaldırımda gördüğünüz karınca kolonileri de bir kraliçe tarafından kuruluyor.

jumpingspider

Yumurta
Üye
Hocam fazlaysa bana verebilirsiniz 1 sen 5 aydir sadece 1 kralice buldum

Ecakar

Nanitik
Yardımsever
Üye
yani doğadan kasıt dışarda bulamıyorum baya aradım
Okuduğum kadarıyla güneş battıktan 30 dakika sonra sokak lambalarının altına bakarsan bulma olasılığın yüksek oluyormuş.

Ecakar

Nanitik
Yardımsever
Üye
Ayrıca İstanbul'u çok bilmiyorum ama haritadan gördüğüm kadarıyla şehirden çok uzak olmayan kent ormanları var. Şansınızı oralarda denerseniz daha iyi sonuç alabilirisiniz diye tahmin ediyorum.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
İstanbulu bilmem ama izmire geziye gitmiştim lasius uçuşlarına denk geldim körfez lasius doluydu genelde şehire adapte olmuş türler bulabilirsiniz