Nasıl kraliçe karınca bulabilirim?

AcemiKarıncaBulucu

Yumurta
Üye
Ben karınca beslemeye yeni başladım. Geçen günlerde 4 tane tüp aldım, ''Kendim bulurum kraliçe'' diye. Ama dün 4 saat, bugün de 1 saat aradım, bulamadım. Dün sabah 1 saat, öğlen 2 saat, akşam da 1 saat aramıştım, bulamadım. Bugün de 1 saat, saat 5:30'dan sonra aradım okuldan gelince. Kraliçe bulma ihtimalimi nasıl arttırabilirim veya bana verebileceğiniz bir öneri var mı? Eğer elinde fazladan olan varsa ya da bana kargo ile gönderebilir mi? Kraliçe karınca ararken nem oranına baktım, %50 civarıydı, rüzgar 5 km/saat, sıcaklık da 21 derece civarıydı hep. Kaldırım ve toprak aralarına baktım, yani kaldırımın yanında toprak vardı, ben de kaldırımdan yürürken baktım sürekli ama bulamadım hiçbir türlü. Ne olur, bilgi sahibi birileri yardım etsin, öneri versin ya da varsa elinde fazladan olan, yollarsa sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hpexti

Larva
Üye
Ben karınca beslemeye yeni başladım. Geçen günlerde 4 tane tüp aldım, ''Kendim bulurum kraliçe'' diye. Ama dün 4 saat, bugün de 1 saat aradım, bulamadım. Dün sabah 1 saat, öğlen 2 saat, akşam da 1 saat aramıştım, bulamadım. Bugün de 1 saat, saat 5:30'dan sonra aradım okuldan gelince. Kraliçe bulma ihtimalimi nasıl arttırabilirim veya bana verebileceğiniz bir öneri var mı? Eğer elinde fazladan olan varsa ya da bana kargo ile gönderebilir mi? Kraliçe karınca ararken nem oranına baktım, %50 civarıydı, rüzgar 5 km/saat, sıcaklık da 21 derece civarıydı hep. Kaldırım ve toprak aralarına baktım, yani kaldırımın yanında toprak vardı, ben de kaldırımdan yürürken baktım sürekli ama bulamadım hiçbir türlü. Ne olur, bilgi sahibi birileri yardım etsin, öneri versin ya da varsa elinde fazladan olan, yollarsa sevinirim.
Hocam öncelikle bu bir şans işi ama bu şansı artırmak için bizler genelde yağmurdan sonra arama yaparız, havanın çok rüzgarlı olamaması lazım benim size tavsiyem internete bir sürü video var bunları izlemenizi öneririm.

AcemiKarıncaBulucu

Yumurta
Üye
Hocam öncelikle bu bir şans işi ama bu şansı artırmak için bizler genelde yağmurdan sonra arama yaparız, havanın çok rüzgarlı olamaması lazım benim size tavsiyem internete bir sürü video var bunları izlemenizi öneririm.
Şuan burası sıcak 20 derece rüzgarda az çıksam bulma ihtimalim varmı ve karınca kolonilerinin etrafına flnmı bakiyim.

hpexti

Larva
Üye
Şuan burası sıcak 20 derece rüzgarda az çıksam bulma ihtimalim varmı ve karınca kolonilerinin etrafına flnmı bakiyim.
Ben genelde birkaç büyük koloniyi takip ediyorum uçuş varmı diye ama her zaman uçuş olmuyor yada uçuş olmuş oluyor hem kolonilere hemde park gibi yerlerde karınca ararasanız bulma şansınız var.

qwerty

Larva
Üye
Kanka bende aynı şekil saatlerce arardım fakat yanlış yoksa yoktur yanında test tüpünü bulundur okuldan eve gelirken yerlere göz gezdir nem rüzgar ve sıcaklık çok iyi değilse arama hevesin kaçar sadece çok iyi günlerde ve yağmurdan sonra güneş açmışsa ara ben kraliçelerimi hiçbir zaman bulmak için çıkınca bulamadım şans işi biraz da hırs yapıp daha çok aramaya çalışma kolay gelsin

Vehimi

Yumurta
Üye
Arkadaşların dediği gibi bu biraz şans işi. Ben bulduğum kolonilerin neredeyse hepsini karınca aramak gibi bir amacım yokken bulmuştum. Diğer arkadaşlar daha iyi bilir şahsen ben öğlen saatlerinde aramanızı önermem.

Vehimi

Yumurta
Üye
Demiştik ya şans işi neredeyse her üç günde bir yağmur yağan sevgili Trabzonum yağmursuz tek haftasında hobiye dönme kararı almışım. Hava çok sıcak nem çok yüksek ve güneş tepede :)

ysa

Pupa
Üye
Ben şahsen rüzgar ve nem oranlarına inanmıyorum. Şuan elimde +20 adet kraliçe var bunların yanlızca 5 tanesini filan gerekli şartlarda buldum. Diğer kalanlarını 25°C %20 Nemde buldum. Gerçekten komple şans işi.