Sadece kraliçeye sahibim, onu da birkaç gün önce buldum. Henüz kolonim yok. Bu durumda kraliçeyi kış uykusuna yatırmam gereksiz ve kralice için riskli olmaz mı?Kışın zaten çoğu cins kış uykusuna yatırılır. Ayrıca 'nasıl ısıtılır?' sorusuna cevap verecek olursak; mutfak genelde ocak falan olduğu için diğer odalara kıyasla sıcak olur, oraya koyabilirsiniz. Veyahut ısıtıcı pedlerden satın alabilir ya da direkt peteğin üstüne değil de yakınına koyabilirsiniz.
Tamamen tercih meselesi hocam. Gereksiz veya riskli olmaz, yapabilirsin. Yatırmazsan eğer belki sezon içinde gelişim yavaşlayabilir veya aktiflik azalabilir. Doğada da her türlü havalar soğuyunca diyapoza ister istemez girecek kendisi. Ve ayrıca bulunduğun yerin soğuk olduğunu söylüyorsun; bu, uykuya yatırman için bence tetikleyici bir unsur.Sadece kraliçeye sahibim, onu da birkaç gün önce buldum. Henüz kolonim yok. Bu durumda kraliçeyi kış uykusuna yatırmam gereksiz ve kralice için riskli olmaz mı?
Kış uykusuna yatmayan kraliçeler genelde tüm sezon verimsiz oluyor hayvanın doğası gereği bu aylarda diyapoza girmesi gerek bence kış uykusuna yatırın.Sadece kraliçeye sahibim, onu da birkaç gün önce buldum. Henüz kolonim yok. Bu durumda kraliçeyi kış uykusuna yatırmam gereksiz ve kralice için riskli olmaz mı?