Nasıl deneyimimi arttırırım?

rezzan

Yumurta
Üye
Merhaba ben bilgi seviyemi karıncalar konusunda arttırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim, kendinizden de örnek verirseniz sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

yücehayvanat

Larva
Üye
Daha egzotik veya beslemesi zor türleri deneyebilirsiniz ya da okumaktan keyif alıyorsanız, benim gibi oturup ant wiki'den veya wikipedia'dan karıncalarla alakalı bilgiler okuyabilirsiniz veya forumdaki tür sorgulama ya da karınca genel tartışmalarını okuyabilirsiniz.

KingCat

Media
Üye
Merhaba ben bilgi seviyemi karıncalar konusunda arttırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim, kendinizden de örnek verirseniz sevinirim.
Ben şahsen ilk olarak Hasany’nin yaptığı “Alt familya” rehberini okumuştum, sonra ilk başta cins tespitleri yapmaya başladım sonra yaklaşık 3-4 cinsin üzerine yoğunlaştım, forumda dönen konuları takip ettim, karınca morfolojisin de kendimi geliştirdim, şuan ise Lasius ve Cataglyphis gibi cinsler üzerine yapılan keyleri araştırıyorum. Bunun sayesinde tür tespiti yapmayı da öğreneceğimi düşünüyorum ama tabi ki bu çok zaman alacak…

samet_56

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Öncelikle hangi alandan hoşlandığınızı belirleyin. Herkesin heveslendiği alan farklı olabilir. Her alanı aynı anda öğrenmeye çalışırsanız bilgiler birbirine girip kafanızı karıştırabilir, adım adım ilerlemek daha sağlıklı.

Forum size bilgi açısından çok şey katar ama forumla sınırlı kalmayın. Okuyabildiğiniz kadar çok okuyun, okuyup öğrendikleriniz sizde bilgi birikimi olur. Daha sonra öğrendiklerinizin test edilebilir olanlarını test edin, bu da size deneyim olarak geri döner.
Bilgi birikimi ve deneyim bir bakıma farklı kavramlardır. Her iki aşamadan geçtiğiniz de deneyimli bir hobici olursunuz.
Deneyimli bir hobici olduğunuz da forumda tecrübe ve deneyiminizi isterseniz aktarıp, forumun bilgi içeriği düzeyinin yükseltilip daha da donanımlı bir kaynak haline gelmesini sağlayabilirsiniz.