Nasıl daha kolay kraliçe karınca bulabilirim

emreqpak

Nanitik
Üye
Ooo oraları hiç bilmiyorum siz hiç kraliçe bulabildinizmi bu yaz.

Bende hiç bulamıyorum çevre tam kraliçe karıncalık fakat bulmamı engelleyen şey ne tam olarak anlamadım.
Yağmurdan sonra buldum hep. Şans işi inşallah bulursunuz hocam iyi hobiler.

Lokmankaya

Pupa
Üye
Selamlar benim de şöyle bir katkım olsun, farklı bir gözle bakmanızı kolaylaştırır:

Yazı tipi gibi düşünürseniz, işçiler normal yazı tipi, kraliçeler bold(kalın) yazı tipi gibi.

Yani sadece “daha büyük olurlar” değil de gövdeleri filan da daha kalın. Özellikle açılı yandan bakınca. O yüzden farkedilmeleri kolay. Ben de görsem bile tanır mıyım acaba diye düşünüyordum ama görünce uzak olmama rağmen, “Ahaa!” dedim 😂

Burda göremedim ama bir de şu farkları var, ya sakince yerinde duruyorlar, amaçsız gibi, ya da rastgele sağa sola hareket ediyorlar. İşçiler biraz daha bir noktadan başka noktaya tutarlı gidiyorlar(her tür için geçerli değil).

Denk gelme işi, dönemsel bir de. Her gün durmadan 5-10 kraliçe gördüğüm bir haftadan sonra, 1 aydır hiç görmüyorum, sıfır. Aktif aramıyorum ama bakıyorum yürürken yere.

Bulma sevincini yakın zamanda tatman dileği ile 😄👋🏻

Mert10

Pupa
Üye
Selamlar benim de şöyle bir katkım olsun, farklı bir gözle bakmanızı kolaylaştırır:

Yazı tipi gibi düşünürseniz, işçiler normal yazı tipi, kraliçeler bold(kalın) yazı tipi gibi.

Yani sadece “daha büyük olurlar” değil de gövdeleri filan da daha kalın. Özellikle açılı yandan bakınca. O yüzden farkedilmeleri kolay. Ben de görsem bile tanır mıyım acaba diye düşünüyordum ama görünce uzak olmama rağmen, “Ahaa!” dedim 😂

Burda göremedim ama bir de şu farkları var, ya sakince yerinde duruyorlar, amaçsız gibi, ya da rastgele sağa sola hareket ediyorlar. İşçiler biraz daha bir noktadan başka noktaya tutarlı gidiyorlar(her tür için geçerli değil).

Denk gelme işi, dönemsel bir de. Her gün durmadan 5-10 kraliçe gördüğüm bir haftadan sonra, 1 aydır hiç görmüyorum, sıfır. Aktif aramıyorum ama bakıyorum yürürken yere.

Bulma sevincini yakın zamanda tatman dileği ile 😄👋🏻
Teşekkürler😅

RAVİ

Yumurta
Üye
Yaklaşık bir haftadır her gün düzenli olarak sabah yedide sitemin aşağısında kraliçe karınca arıyorum, fakat hiç bulamadım. Temel şeyleri biliyorum, mesela nerelere bakacağımızı genel olarak biliyorum, fakat yine de tecrübeli dostlarımdan bilgi almak isterim.
Yağmurdan hemen sonra güneş yağmuru kurutmaya yakın hava nemli ve hava derecesi 20-35 derece arasındayken arama yapabilirsin hangi cinsi aradığını bilmediğin için uçuş aylarını söyleyemiyorum hangi türü aradığını söylersen yardımcı olabilirim