Teşekkürler fakat rüzgarın hızı 15 km/s fazla gibi yanlış olabilir birde bir sorum var hava sıcaklığı alanyada yaşadığım için ortalama 35 derece sizce bu bulmamı engelliyor olabilir mi 1.5 haftadır her gün 2 saat arıyorum.
Merhabalar dostum, sorunu hemen çözelim!
Öncelikle, kraliçe karınca aramak için illa belirli bir hava durumunun olmasına gerek yok. Hava durumu ve birkaç istisnai etken sadece şansını artırır. Kraliçe karınca bulmak için özellikle büyük bir çaba harcaman gerekmez. Site içerisinde sadece kısa bir yürüyüş yap; fakat bu yürüyüş normal tempoda olmasın, olabildiğince yavaş yürü ve çimlik, düz, toprak alanlara bak.
Bir diğer sorun ise belki de
Tetramorium veya
Pheidole gibi ufak karıncaları kraliçe değil, işçi sanman olabilir. O yüzden dikkatlice incele.
Son soruna da şöyle yanıt vereyim: Unutma,
Cataglyphis ve
Camponotus türlerinin bazıları bozkır ve çorak arazilerde yaşar. Havanın oldukça sıcak olması sadece görme ihtimalini düşürür. Ben şahsen, geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul’da tam saat 13.00’te, 37 derece sıcakta
Lasius buldum, hem de site içerisinde.
Sana önerebileceğim şey, sabah erken saatlerde özellikle 10.00 ile 13.00 arası bakman. Bu saatlerde insanların yoğunluğu az olacağı için hem telaşlanmazsın hem de rahat rahat inceleyebilirsin.
İyi hobiler!