Nasıl Camponotus bulabilirim?

Samiefe18

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, çok uzun zamandır Camponotus arıyorum. Bırakın kraliçeyi, işçi bile göremiyorum ama etraf Messor kaynıyor. Çoğunlukla Messor kraliçelerini görmezden gelmeme rağmen evde 9 tane Messor kolonisi oldu. Şimdiye kadar 200’e yakın Messor kraliçesi görmüşümdür. Neyse, Camponotuslar nerelerde yuva yaparlar ve kraliçeler ne zaman uçuş yaparlar, bilen var mı?
Şimdiye kadar toplasan 3 tane Camponotus kolonisi gördüm.

Moderatör tarafında düzenlendi:

KayraButler

Larva
Üye
Son 3 günde 4 tane Camponotus kraliçesi buldum. Hepsini de sayılır aynı yerden buldum; aralarında maksimum 10 metre vardı. Hepsini ağaçların üstünde buldum. Hatta bugün de 1 tane buldum.

güney2012

Media
Üye
Çalıların kayalatın etrafına bakabilirsiniz oralara yuva yapıyorlar tanaemyrmex alt türü nisan gibi uçuyor öğleden sonra bulabilirsiniz aethiops tür grubu yazları akşama doğru çıkıyor benim de etrafımda fazla camponotus yok ama yazın sokak ışıklarının altında görüyorum

Samiefe18

Yumurta
Üye
20 dakika önce buldum, saat 14.40–14.50 civarlarıydı.
Sıcaklığı biliyor musun belki cok soğukta arıyorum

Çalıların kayalatın etrafına bakabilirsiniz oralara yuva yapıyorlar tanaemyrmex alt türü nisan gibi uçuyor öğleden sonra bulabilirsiniz aethiops tür grubu yazları akşama doğru çıkıyor benim de etrafımda fazla camponotus yok ama yazın sokak ışıklarının altında görüyorum
Teşekkürler

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar, çok uzun zamandır Camponotus arıyorum. Bırakın kraliçeyi, işçi bile göremiyorum ama etraf Messor kaynıyor. Çoğunlukla Messor kraliçelerini görmezden gelmeme rağmen evde 9 tane Messor kolonisi oldu. Şimdiye kadar 200’e yakın Messor kraliçesi görmüşümdür. Neyse, Camponotuslar nerelerde yuva yaparlar ve kraliçeler ne zaman uçuş yaparlar, bilen var mı?
Şimdiye kadar toplasan 3 tane Camponotus kolonisi gördüm.
Bazı şehirlerde bulmak çok zor oluyor hocam. Hangi ildesiniz. Camponotus genel olarak nemli yerlerde oluyor. Denizli gibi yada antalya gibi.

Samiefe18

Yumurta
Üye

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Çankırı ılgazdayım burası nemli değil ama yeşilik bir yer genel olarak
Çankırı'da olmayabilir hocam orası kurak bir iklime sahip bildiğim kadarıyla. Etrafta camponotus kolonisi arayın. Kraliçe bulurken uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biri istenen türden bir koloni bulup o koloninin uçuşlarını takip etmek. Sonuçta koloninin olmadığı yerde kraliçe de olmaz.

Samiefe18

Yumurta
Üye
Çankırı'da olmayabilir hocam orası kurak bir iklime sahip bildiğim kadarıyla. Etrafta camponotus kolonisi arayın. Kraliçe bulurken uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biri istenen türden bir koloni bulup o koloninin uçuşlarını takip etmek. Sonuçta koloninin olmadığı yerde kraliçe de olmaz.
Sağolun hocam bizim cami vardı orda vardı oraya bakıyım o zaman orda vardı