Nasıl besleyeceğim?

kağan77

Larva
Üye
Arkadaşlar şimdi şöyle bir sorunum var, ailemi kraliçe beslemeye bile zar zor ikna ettim. Canlı yem olarak un kurdu,morio,bufallo ile beslemeyi sorduğumda ise asla kabul edemeyiz eve getirme dediler. Kraliçemin ilk işçisinin çıkmasına ortalama 1 hafta var resmen içim içimi yiyor nasıl canlı yem vereceğim diye. Küçük bir ilde yaşıyorum ve un kurdunu 5'li 10'lu alabileceğim hiçbir yer yok ben ne vereceğim bu hayvana?
(Cins:Messor)

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba Kağan, maalesef canlı yem olmadığı zaman bu hobiyi sağlıklı yapamıyoruz. Bunun sebebi canlı yemin onların ana diyetlerini oluşturması. Alternatif besinler atıştırmalık olarak verilebilir ancak maalesef düzenli olarak canlı yem dışında bir şansımız yok, aileni dondurulmuş un kurdu almaya ikna etmeye çalış. 😊👍🏻

yagizhan

Pupa
Üye
messor cinsini diğer türlerden ayıran özelliği aynı zamanda tohumda yemesidir fakat koloninizin sağlıklı ve hızlı büyüyen bir koloni olmasını istiyorsanız canlı yem şart gibi bende başta ailemi ikna etmekte zorlanmıştım fakat ısrarlarımla ettim şansızını deneyin kiler,bodrum gibi bir yer varsa orda bakmayı teklif edin ve ailenize hobi hakkında daha fazla bilgi verin

kağan77

Larva
Üye
Merhaba Kağan, maalesef canlı yem olmadığı zaman bu hobiyi sağlıklı yapamıyoruz. Bunun sebebi canlı yemin onların ana diyetlerini oluşturması. Alternatif besinler atıştırmalık olarak verilebilir ancak maalesef düzenli olarak canlı yem dışında bir şansımız yok, aileni dondurulmuş un kurdu almaya ikna etmeye çalış. 😊👍🏻
Abi senin deneyimin bu hobide bana göre çok daha fazla,internette kurutulmuş kurtlar var onları alırsam sorun çıkarmayacaklardır sence kurutulmuşlar iyi bir seçenekmi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
proteinini karşılarsa sorun yok benim için 2-3 tanede verebilirim.Yeterki canlı olmasınlar 😅.
Protein ihtiyaçlarını karşılasa bile sorun var.

Kraliçeler sterol sentezleyemez, dışarıdan almak zorundadırlar.
Sterol yumurta üretiminde olmazsa olmaz bir öneme sahiptir, yumurta üretimini başlatan Juvenil hormonunun üretilmesi için doğrudan sterol kullanılır.

Sterol alımı durursa Juvenil hormon üretimi durur, Juvenil hormon üretimi durursa yumurtlama tamamen durur ya da çok kısıtlı ve çok verimsiz (az sayıda) yumurtlama olur, koloni çok çok yavaş gelişir.

Un kurdu gibi canlı yemlerde bir miktar sterol bulunur, ancak kurutulmuşlar da yoktur. Kısacası yumurta üretimi ve larva gelişimi için yalnızca protein yeterli değil, proteinin yanı sıra en temel yapı taşlarını da temin etmeleri gerekmekte.

Alternatif olarak yumurta sarısı verilebilir bu ihtiyacı karşılamak için, ancak bu kısa süreli bir çözümdür ve canlı yem gerekir.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Sterol yumurta üretiminde olmazsa olmaz bir öneme sahiptir, yumurta üretimini başlatan Juvenil hormonunun üretilmesi için doğrudan sterol kullanılır.

Sterol alımı durursa Juvenil hormon üretimi durur, Juvenil hormon üretimi durursa yumurtlama tamamen durur ya da çok kısıtlı ve çok verimsiz (az sayıda) yumurtlama olur, koloni çok çok yavaş gelişir.

Un kurdu gibi canlı yemlerde bir miktar sterol bulunur, ancak kurutulmuşlar da yoktur. Kısacası yumurta üretimi ve larva gelişimi için yalnızca protein yeterli değil, proteinin yanı sıra en temel yapı taşlarını da temin etmeleri gerekmekte.

Alternatif olarak yumurta sarısı verilebilir bu ihtiyacı karşılamak için, ancak bu kısa süreli bir çözümdür ve canlı yem gerekir.
Kurutulmuş canlı yemi nasıl yiyecekler ki? İçindeki sıvıyı içmiyorlar mı? Larva yiyebilir ama larva olması için de proteine ihtiyaçları var.

bulhudi

Pupa
Üye

Alternatif olarak yumurta sarısı verilebilir bu ihtiyacı karşılamak için, ancak bu kısa süreli bir çözümdür ve canlı yem gerekir
Hocam karıncaların katı besinleri sindiremediğini duymuştum birde galiba un kurdu gibi canlılardan aldıkları sıvı sindirim için bire birmiş

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam karıncaların katı besinleri sindiremediğini duymuştum birde galiba un kurdu gibi canlılardan aldıkları sıvı sindirim için bire birmiş
Doğrudur, bu yüzden “Freeze drying” yöntemiyle kurutulmuş un kurtlarını kullanmak her zaman verimli değildir.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Mesajımı dikkatli okursanız söylediklerinizin tam aksini belirtmişim. ( Kurutulmuş kurt verilmemesi konusunda)
@Demo bugün hasta olduğunu söylemiştin, sanırım bundan kaynaklı yanlış okumuşsun.

Mustafaf

Media
Üye
Eğer hiç bir şekilde canlı yeme ulaşamıyor isen, meyve sineği hakkında iki tane konu var,
oraya göz atabilirsin.

bulhudi

Pupa
Üye
Mesajımı dikkatli okursanız söylediklerinizin tam aksini belirtmişim. ( Kurutulmuş kurt verilmemesi konusunda)
@Demo bugün hasta olduğunu söylemiştin, sanırım bundan kaynaklı yanlış okumuşsun.
Ben alternatiflerden bahsetmiştim pardon o kısmını görmedim

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ben alternatiflerden bahsetmiştim pardon o kısmını görmedim
Hiç sorun değil, evet katı besini hem tüketim hem sindirim açısından verimli kullanamazlar. Ancak ben proteinden değil, bahsettiğim üzere " sterol " açığını kapatmaya çalışmak için yetersiz olsa da yumurta sarısından bahsettim,önerdim. Yani proteinlik bir durumdan söz etmiyorum.😊