Naked pupamın gelişimi, ne zaman çıkacak?

ArdaT

Yumurta
Üye
Bir önceki açtığım konuda biraz detaylı şekilde camponotus sanctus kraliçemin naked pupasına kadar olanki süreci anlatmıştım.

Şimdide naked pupa şu an oldukça gelişmiş görünüyor. Başlangıçta bacakları ve diğer uzuvları gövdeye daha yapışık durumdayken şu an bacaklar belirgin şekilde ayrılmış. Baş ve abdomen bölgesi de koyulaşmış gibi görünüyor. Genel görünümüne bakınca gelişimin son aşamalarına yaklaşmış ve işçinin çıkmasına az kalmış olabileceğini düşünüyorum. Daha önde naked pupa görmesemde düşüncem bu yönde, sizce ne zaman ilk işçim çıkar?1000087869.jpg

Antcolony

Media
Üye
Bir önceki açtığım konuda biraz detaylı şekilde camponotus sanctus kraliçemin naked pupasına kadar olanki süreci anlatmıştım.

Şimdide naked pupa şu an oldukça gelişmiş görünüyor. Başlangıçta bacakları ve diğer uzuvları gövdeye daha yapışık durumdayken şu an bacaklar belirgin şekilde ayrılmış. Baş ve abdomen bölgesi de koyulaşmış gibi görünüyor. Genel görünümüne bakınca gelişimin son aşamalarına yaklaşmış ve işçinin çıkmasına az kalmış olabileceğini düşünüyorum. Daha önde naked pupa görmesemde düşüncem bu yönde, sizce ne zaman ilk işçim çıkar?Ekli dosyayı görüntüle 87918
Bir kaç güne çıkabilir. Hayırlı olsun :D

det

Minör
Üye
Hocam bilmediğim için soruyorum, bu normal mi ve neden olur
Normal değil, Camponotus türleri normalde koza örer. Kozasızlığın nedeni ya besin eksikliği ya da larvanın pupa olurken tutunacak yer bulamamasıdır. Çoğu zaman kozasız pupalar sağlıklı şekilde çıkar.

ArdaT

Yumurta
Üye
Normal değil, Camponotus türleri normalde koza örer. Kozasızlığın nedeni ya besin eksikliği ya da larvanın pupa olurken tutunacak yer bulamamasıdır. Çoğu zaman kozasız pupalar sağlıklı şekilde çıkar.
İnşallah çıkarda en kısa zamanda birisi çıksa her şey rayına oturacak gibime geliyor.