Multiler Günüğü

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bu günlükte multi önerilmeyen cinslerde bile multi deneyeceğim. Bir youtube kanalından duyduğuma, göre kraliçe sayısı ne kadar fazla ise multi olma ihtimali o kadar yüksektir. Ben de bunu doğrulamak istedim.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Üçlü multi denemesi için aynı gün aynı yerde bulduğum üç tetramorium kraliçesini multiledim. Yakın zamanda ikili multi de deneyeceğim karşılaştırma yapabilmek için.

untitle

Yumurta
Üye
Bu günlükte multi önerilmeyen cinslerde bile multi deneyeceğim. Bir youtube kanalından duyduğuma, göre kraliçe sayısı ne kadar fazla ise multi olma ihtimali o kadar yüksektir. Ben de bunu doğrulamak istedim.
Hangi video acaba? Söyleyen kişi hangi kaynağa dayanıyor? Bence bu bilgi yanlış. Sayı arttıkça başarı oranı düşer.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hangi video acaba? Söyleyen kişi hangi kaynağa dayanıyor? Bence bu bilgi yanlış. Sayı arttıkça başarı oranı düşer.
Reklam yapmak gibi olmasın, ama karınca sanatı multi meselesi gibi bir ismi vardı videonun. Ve doğru olup olmadığını görmek için bu günlüğü açtım zaten.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Üçlü tetramorium denemesinde bir kraliçe pamuğu kazıp içinde ölmüş, deneme ikili şekilde devam edecek. Henüz yumurta yok.

BeyDiesT

Nanitik
Üye
Üçlü tetramorium denemesinde bir kraliçe pamuğu kazıp içinde ölmüş, deneme ikili şekilde devam edecek. Henüz yumurta yok.
Henüz yumurta yoksa bence elinde olan bir tetramorium kraliçesini ekleyebilirsin(kraliçen varsa tabi).

Moderatör tarafında düzenlendi:

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
İkili tetramorium multi denemesi şu an başarılı gibi iki adet yumurta gözlemledim. Ileride ne olacağını göreceğiz. 20240608_224424.jpg

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
3lü tetramorium multisi de yaptım ve yumurtladılar. Uzun süre bekleyeceğim.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Ben 1 ay önce bir tetramorium multisi yapmıştım, meğerse oxyopomyrmex cinsiymiş istemeden oxyopomyrmex multisi yaptırmışım 😃. 4 larvaları var.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
3'lü multiqueen denemesinden kalan 2 tetramorium kraliçesinin yumurtalarının bazıları larva olmuş.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Oxyopomyrmex 2'li multiqueen denemesinde daha önce de şekerli suya düşmüş olan kraliçe bir daha şekerli suya düştü, zaten işçi gibi davranıyordu o yüzden çok üzülmedim. 1 kraliçe kaldı, günlüğünü tutmaya devam edeceğim.

hakan_can

Yumurta
Üye
Ben daha ilginç bir multiqueen denemesi yaptım elimde 16 adet aynı uçuştan Lasius niger prensesi var. Bunlardan 12'sini üçerli gruplar halinde birleştirdim, toplamda elimde 4 multiqueen olmuş oldu. Diğer kalan 3 kraliçeyi tek tek besledim. Bunlar 3 hafta içinde yumurtalarını pupa evresine getirdi. Birden aklıma ilk nanitik işçiler çıktığında olacak çokluk geldi ve tabii ki kraliçelerin birbirini kesmesi yada işçilerin kraliçeleri kesebileceği aklıma geldi ve bende en iyi formda olan tekli kraliçeyi boostlamaya karar verdim. Her tüpteki larva ve pupaları alarak tek bir kraliçeye verdim ( her birinde yine en az 6 adet pupa var) Multi olan 1 tüpten 38 adet pupa 40 adet larva topladım, tekli olan 2 tüpten ise toplamda 34 adet pupa 29 adet larva aldım ve bunları tek bir kraliçenin altında birleştirdim. Bu deneyde 4 farklı koloni kullandım. Boostladığım kraliçe gerçekten ciddi miktarda işçiye sahip olacak. Bir sezonda elde edeceği işçiyi 2 ayda elde etmiş olacak. Şöyle bir karar aldım pupalarını aldığım multiqueen kraliçeleri o kraliçenin kölesi halinde kullanacağım. Nasıl mı, madem multiqueen zor ve sağlıksız diyorlar o zaman bende yumurta ve pupa üretmeleri için o multiqueen koloniyi kullanacağım. Her seferinde yumurta ve larvaları alacağım. Zaten multiqueenin amacı da o koloniyi hızlı büyütmek gelişmeleri yazarım isteyene keyifli hobiler.🙂

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Üçlü multiqueenden kalan iki tetramorium kraliçesinin işçileri çıktı. Ona yakın işçi var, kavga yok şimdilik.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Üçlü multiqueen denemesinden kalan iki kraliçenin (keşke bir isim koysaydım) tüpünü bir şekilde su basmış. Ben de manuel transfer yapınca neden anlamadığım şekilde koloni içinde kavga çıktı. Bir kraliçe öldü, artık günlükte yer almayacak.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
2'li tetramorium multiqueen denemesine 2'li tetramorium adını veriyorum. 2li multiqueen'in yumurtaları gelişmiyor, bu nedenle düzenli besleme yapmaya karar verdim.

ALPEER

Larva
Üye
4 adet Oxyopomyrmex kraliçesi vardı bende. Bendekilerin hepsi öldü durduk yere yani strese falan sokmadım ama öldüler maalesef.