Hayır genelde tam 1 gün sonra alıyorum fakat ortam nemi 62 ve sıcaklık 31 civarı olduğu için olduğundan şüpheleniyorum red mite olduğu için kültürü komple değiştim bulunduğu kabı ılık sirekli su ile yıkayıp kuruttum tüm kurtları tuzlu su ile 5 sn yıkayıp kuruladım içlerinden mite çıktı 2 tane bi sorun olur mu bilmiyorum yada yanlış birşey mi yaptım daha ekstra napabilirim.Morio kurtlarınızın içinde 1 günden fazla yemek artığı bırakıyor muydunuz?
Limon koymak işe yarayabilir,limonu biraz da tuzlayın,limon,portakal kabuğu,zarar verir ama sirke ,asidik özelliği ve yaydığı koku mite lari uzaklaştırabilir havalandırmayı arttırın ve ısı şoku yaratın,kesin olarak diyemem ve zarar vermez garantisini de veremem ama dondurucuda 10-15 dk bekletip hemen sıcak bir ortama geçirirseniz ısı şoku onları uzaklaştırabilir ama riskli ,red mite çok tehlikelidir bu yüzden denenebilir,yeni doğranmış acı biber de denenebilir,yani doğranmış soğan da denenebilir,koloniyi kurtarmak için her yolu deneyecekseniz risk alın derim ama zararsız diyemem çok geçmiş olsunHayır genelde tam 1 gün sonra alıyorum fakat ortam nemi 62 ve sıcaklık 31 civarı olduğu için olduğundan şüpheleniyorum red mite olduğu için kültürü komple değiştim bulunduğu kabı ılık sirekli su ile yıkayıp kuruttum tüm kurtları tuzlu su ile 5 sn yıkayıp kuruladım içlerinden mite çıktı 2 tane bi sorun olur mu bilmiyorum yada yanlış birşey mi yaptım daha ekstra napabilirim.
Tavsiye için teşekkürler şuanda kurtları daha büyük geniş ve yüksek bir kaba aldım daha havadar bir yere kısaca bunun sorunu çözeceğini düşünüyorum eğer sorun olmaya devam ederse dediğin yöntem ile risk alacağım.Limon koymak işe yarayabilir,limonu biraz da tuzlayın,limon,portakal kabuğu,zarar verir ama sirke ,asidik özelliği ve yaydığı koku mite lari uzaklaştırabilir havalandırmayı arttırın ve ısı şoku yaratın,kesin olarak diyemem ve zarar vermez garantisini de veremem ama dondurucuda 10-15 dk bekletip hemen sıcak bir ortama geçirirseniz ısı şoku onları uzaklaştırabilir ama riskli ,red mite çok tehlikelidir bu yüzden denenebilir,yeni doğranmış acı biber de denenebilir,yani doğranmış soğan da denenebilir,koloniyi kurtarmak için her yolu deneyecekseniz risk alın derim ama zararsız diyemem çok geçmiş olsun
Yataklık değiştirin, yeni yataklıkta kurtları havadar bir ortama hava alabilecek bi durumda bırakın 1-2 gün havalandıktan sonra beyaz ise mite oldukça azalır.Morio kurtlarımın içinde mite buldum. Nasıl bir çözüm uygulayabilirim? Sebebi nedir?
Çoktan değiştim ve geniş bir yere aldım tahminen red mite.Yataklık değiştirin, yeni yataklıkta kurtları havadar bir ortama hava alabilecek bi durumda bırakın 1-2 gün havalandıktan sonra beyaz ise mite oldukça azalır.
Tahminen nasıl oluyor ki 🫤 kırmızı ise kırmızıdır, beyaz ise beyazdır.Çoktan değiştim ve geniş bir yere aldım tahminen red mite.
Yani sebebi rengi tam kırmızı değildi kırmızıya çalıyodu ayrıca kendim şahsen görmedim kuzenim bulmuş bulduğu gibi öldürmüş kırmızıdır herhalde dedi eğer benim elimde olsa makro çekim ile atıp kesin bir yorum yapabilirdik kusura bakmayın?Tahminen nasıl oluyor ki 🫤 kırmızı ise kırmızıdır, beyaz ise beyazdır.
Bi kusur yok orada Hocam...Yani sebebi rengi tam kırmızı değildi kırmızıya çalıyodu ayrıca kendim şahsen görmedim kuzenim bulmuş bulduğu gibi öldürmüş kırmızıdır herhalde dedi eğer benim elimde olsa makro çekim ile atıp kesin bir yorum yapabilirdik kusura bakmayın?![]()
Bulduğun böcekten bir tane daha buldum mite mı ne tür mite ne yapmalıyım bilmiyorum fotoğraflarını çektim buyrun bakalım.
Makro çekimde çektim yanındaki tüylerden belli oluyo çok küçük pirinç tanesinden bi tık daha küçüktür sanırım.Doğrusu ben bunlardan bahçemde salatalıkların arasında görmüştüm,mite mıdır bilmiyorum ama mitelar buna kıyasla çok daha küçük ve gözle ayırt etmesi zor olan şeyler oluyor fotoğrafı Araştıracağım
Ben papağan yeminde gördüm aynı böceği.Bulduğun böcekten bir tane daha buldum mite mı ne tür mite ne yapmalıyım bilmiyorum fotoğraflarını çektim buyrun bakalım.
Yani şuanda kullandığım kültür çok karışık kurtları aldığım yerden yedek gönderdiler içinde kuş yemi benzeri şeyler var dediğiniz doğru olabilir.Ben papağan yeminde gördüm aynı böceği.
Bu böcek morio kurtlarının Ergin hali olmadığından emin misinMakro çekimde çektim yanındaki tüylerden belli oluyo çok küçük pirinç tanesinden bi tık daha küçüktür sanırım.
Çok büyük olur, kıllarla kıyaslarsanız çok küçük.Bu böcek morio kurtlarının Ergin hali olmadığından emin misin
Yani şuanda kullandığım kültür çok karışık kurtları aldığım yerden yedek gönderdiler içinde kuş yemi benzeri şeyler var dediğiniz doğru olabilir.
Çıplak gözle bakınca buna benziyor mu birebir?Yani şuanda kullandığım kültür çok karışık kurtları aldığım yerden yedek gönderdiler içinde kuş yemi benzeri şeyler var dediğiniz doğru olabilir.
Morio kurdu dışında canlı, zararlı olma ihtimali daha çok yüksek.Ama mite değil o kesin ve yüksek ihtimalle zararlı da değil
Benziyodu sanınırım ne tür bir canlı ve ne yapmalıyım peki?Çıplak gözle bakınca buna benziyor mu birebir?
Ekli dosyayı görüntüle 67142
Morio kurdu dışında canlı, zararlı olma ihtimali daha çok yüksek.