Morio kurdu hakkında sorularım.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar merhaba.
Yakın zamanda morio kurdu, 3D printer malzemeleri ve diğer birçok şeyi üretip satmaya başlayacağım. Şu anlık tek sorunum, morio kurdu hakkında detaylı bir rehber bulamamam. Bunun için sizlere danışmak istedim. Aklımdaki sorular şöyle:

1. Morio kurtları ne zaman ayrılmalı? Yani ortalama kaç cm iken ayırmam gerek?

2. Böcek evresi içinde meyve-sebze vermem gerekir mi?

3. Yumurta evresine ilk geçişten, satış boyu yani orta boy morio kurdu olması için kaç ay beklemem gerekir?

4. 40x26x18 bir saklama kabının 7 cm’ini yataklık ve kepek ile dolduracağım. Bunun için 3 kilo yataklık için 1 kilo kaba kepek kullanmayı düşünüyorum. Bu oran iyi mi?

5. Yataklıkları için galeta unu ve mısır unu haricinde başka hangi un çeşitlerini kullanabilirim? Uzun ömürlü bir yataklık istiyorum.

6. Kendim yataklık yapmak için neler kullanabilirim?

7. Daha kolay üremeleri için neler yapabilirim?

Not: Bu konuda morio kurdu üretimini denemiş tecrübeli kişilerin yazmasını rica ediyorum. Tabii ki üretim tecrübesi olmayan arkadaşlarımın da her türlü fikirlerine açığım.

atako

Media
Üye
Sadece galeta unu ve mısır unundan yataklık yapmanızı önermem. Bir zamanlar ben de öyle yapıyordum ve nem konusunda çok büyük sıkıntılar çektim. Böcek evresi için sebze-meyve vermen gerekiyor. İmkanın varsa, püre hâlinde bebek mamasını da çok severler. Kolay üremeleri için karton yumurta kablarını üst üste diz; onlar karanlık ve sıcak yerleri bulur. Yataklıkta ben Antalya Çekirge'den alıyorum ve çok iyi olduğunu düşünüyorum. İçeriğini bulabilirsen, denemeni tavsiye ederim.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Sadece galeta unu ve mısır unundan yataklık yapmanızı önermem. Bir zamanlar ben de öyle yapıyordum ve nem konusunda çok büyük sıkıntılar çektim. Böcek evresi için sebze-meyve vermen gerekiyor. İmkanın varsa, püre hâlinde bebek mamasını da çok severler. Kolay üremeleri için karton yumurta kablarını üst üste diz; onlar karanlık ve sıcak yerleri bulur. Yataklıkta ben Antalya Çekirge'den alıyorum ve çok iyi olduğunu düşünüyorum. İçeriğini bulabilirsen, denemeni tavsiye ederim.
Teşekkürler. Peki 3 kilo yataklığa, 1 kilo kaba kepek oranı güzelmi.