Monte Carlo bakımı

Mertcan

Yumurta
Üye
Akvaryumda Monte Carlo bakacağım neler gerekli ve nasıl bakacağım bana bilgi verirmisiniz

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Zeminin sağlam olmalı, substrat kullanmanı öneririm(aquabasis önerebilirim), ışık da çok önemli. Tam olarak hatırlamasam da 50 ya da 60 cm üstü yükseklikte akvaryumlarda ya mercekli power led kullanılmasını öneririz ya da t5 floresan, altı cmler için normal power led kullanabilirsin. Ayrıca co2'de kullanmanı öneririm. Kısacası pekte kolay bir bitki değil ama tutturunca çok iyi yayılıyor.

Mertcan

Yumurta
Üye
Zeminin sağlam olmalı, substrat kullanmanı öneririm(aquabasis önerebilirim), ışık da çok önemli. Tam olarak hatırlamasam da 50 ya da 60 cm üstü yükseklikte akvaryumlarda ya mercekli power led kullanılmasını öneririz ya da t5 floresan, altı cmler için normal power led kullanabilirsin. Ayrıca co2'de kullanmanı öneririm. Kısacası pekte kolay bir bitki değil ama tutturunca çok iyi yayılıyor.
Mini bir akvaryumda yapacağım aydınlatma 9W ampul ya da şerit LED yapacaktım hem kolaya benziyor ya

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
yapabilirsiniz, en basit örneği tuğkan abinin iwagumi serisi. Ben daha büyük akvaryumlar için söyledim.

Mertcan

Yumurta
Üye
yapabilirsiniz, en basit örneği tuğkan abinin iwagumi serisi. Ben daha büyük akvaryumlar için söyledim.
Bilgi almak için o seriyi bitiriyorum yani İwagumi serisini ama ben karbondioksit kullanmayacağım çok sorun olmaz gibi

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bilgi almak için o seriyi bitiriyorum yani İwagumi serisini ama ben karbondioksit kullanmayacağım çok sorun olmaz gibi
Denenebilir, bi araştırın isterseniz. Başarılı olan vs. var mıdır gibi.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam başarılı olan birisini bulursanız bilgi kaynağını benimlede paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bu arada co2'yi mayalı sistem ile vermeyi deneyebilirsiniz tabiki profesyonel bir tüplü sistem kadar verim alınamaz ama hiç yoktan iyidir. Ben karides tankımda gübre ve co2 zararlı olduğu için deneme imkanım yok maalesef bu konuda tecrübesi olupta paylaşmak isteyen olursa seve seve dinlerim.

Mertcan

Yumurta
Üye
Denenebilir, bi araştırın isterseniz. Başarılı olan vs. var mıdır gibi.
Monte Carlo gibi zemini kaplayacak başka hangi tür bitkiler var bakımı kolay Monte Carlo tutmassa bakımı kolay olandan yapacağım da

uygun fiyatlı zemini kaplayacak iş görür kum biliyormusunuz ve ileride karides veya Lepistes atacağım.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
araştırmak lazım kumu, lepistes ve karideste sorun yaratmaz.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Monte Carlo gibi zemini kaplayacak başka hangi tür bitkiler var bakımı kolay Monte Carlo tutmassa bakımı kolay olandan yapacağım da

uygun fiyatlı zemini kaplayacak iş görür kum biliyormusunuz ve ileride karides veya Lepistes atacağım.
Micra olabilir fakat tam olarak bir zemin bitkiisi olmadığı için düzenli budamak gerekir. Yine aynı şekilde parvula denenebilir.

Mertcan

Yumurta
Üye
araştırmak lazım kumu, lepistes ve karideste sorun yaratmaz.
Monte Carlo bitkisini ben tohumdan ekicem üstünü streçle kaplayayımmı yoksa kaplamadan günde 2 defa şunu atayım ve ışığı günde kaç saat çalıştırıp kaç saat kapatayım?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Monte Carlo bitkisini ben tohumdan ekicem üstünü streçle kaplayayımmı yoksa kaplamadan günde 2 defa şunu atayım ve ışığı günde kaç saat çalıştırıp kaç saat kapatayım?
hocam inanın tohumdan bitki konusunda yok denecek kadar az bilgim var.

Mertcan

Yumurta
Üye
hocam inanın tohumdan bitki konusunda yok denecek kadar az bilgim var.ah be

Micra olabilir fakat tam olarak bir zemin bitkiisi olmadığı için düzenli budamak gerekir. Yine aynı şekilde parvula denenebilir.
Ben tohumları diktim;
Streçle üstünüde kapadım.
Bunlara günde kaç saat ışık vereceğim?
Streci kaç gün sonra çıkaracağım?
Ben araştırdım dikmeyi falan ögrendim ama bu iki soruya cevap bulamadım :(

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Günde 6-7 verebilirsiniz, akvaryuma da çoğunlukta bu süre de verilir ışık. Streci de iyice tuttuğuna emin olduktan sonra denebilir. Monte carlo zaten in vitro üretilebilen bir bitki. Yani uzun süre su dışında nemli ortamda bakılabilir. Bilgim bunla sınırlı maalesef:(

Mertcan

Yumurta
Üye
Günde 6-7 verebilirsiniz, akvaryuma da çoğunlukta bu süre de verilir ışık. Streci de iyice tuttuğuna emin olduktan sonra denebilir. Monte carlo zaten in vitro üretilebilen bir bitki. Yani uzun süre su dışında nemli ortamda bakılabilir. Bilgim bunla sınırlı maalesef:(
Yinede bu bilgiler işime yarayacak teşekkürler :)