Monomorium pharaonis(Firavun)karınca günlüğü

yusufff01

Minör
Üye
Evet, uydu yuva. Ortaya çıkan her tomurcuk yuva ile ana yuva arasında işçi akışı olur. Birbirine bağlı bir örümcek ağı gibi düşünebilirsiniz. Her tomurcuk yuva belirli bir nüfus eşiğine ulaştığında tomurcuklanır ve bu şekilde onlarca, yüzlerce tomurcuk (uydu) yuva oluşur.
Hocam hep bir ağızdan sıkıyoruz sizi ama merak ettim.Her uydu yuvada kaç işçi ve kraliçe olabilir?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Çok iyibir strateji gerçekten. Ateş karıncası olarak geçen şu amerikadaki solelerde de aynı davranışı gördüm bir videoda, her cins yapar mı bunu?
Hayır, her cinse özgü değil.
Hocam hep bir ağızdan sıkıyoruz sizi ama merak ettim.Her uydu yuvada kaç işçi ve kraliçe olabilir?
Öyle düşünmeyin, benim için bir zevk.
Sayıları değişir, besin bolluğuna bağlı. Ama genel olarak minimum 500 işçi ve bir kaç kraliçeden 2000 işçi ve 200'ü aşkın kraliçeye kadar değişebilir. Bazı kaynaklar ana yuvalarda yüzbinlerce işçi olabileceğini söyler, doğru bir bilgi olarak baz alacak olursak her uydu yuva yüzbinlerce işçi ve binlerce kraliçe patlaması yaşama potansiyeline sahip. Hırçın çoğalma eğilimlerinin sebeplerini saymakla bitiremeyiz, kış uykusuna yatmaması da bu sebeplerden biri.

yusufff01

Minör
Üye

Sayıları değişir, besin bolluğuna bağlı. Ama genel olarak minimum 500 işçi ve bir kaç kraliçeden 2000 işçi ve 200'ü aşkın kraliçeye kadar değişebilir. Bazı kaynaklar ana yuvalarda yüzbinlerce işçi olabileceğini söyler, doğru bir bilgi olarak baz alacak olursak her uydu yuva yüzbinlerce işçi ve binlerce kraliçe patlaması yaşama potansiyeline sahip. Hırçın çoğalma eğilimlerinin sebeplerini saymakla bitiremeyiz, kış uykusuna yatmaması da bu sebeplerden biri.
Hem nefret ettiğim hemde hayranlık duyduğum karınca türü varsa o da budur valla. Şaka gibi

yusufff01

Minör
Üye
Kemik kalmış. Koktuğu için aldım,zaten ilgileride azalmış bozulduğu için.

IMG_20250906_111055_499.jpg

pegasuZX

Brachypterous
Üye

Bir makalede 970 kraliçe olduğunu görmüştüm. Müthiş canlılar.