Miteee!

Ayberkfb

Minör
Üye
Arkadaşlar, bir önceki açtığım konuda tüpte 1 adet mite tespit ettik. Bir yandan heyecan, bir yandan üzüntü... Ne yapmam gerek? Bu işe yarar mı?IMG_20250502_021231.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam çöp şiş veya iğne ile alabilirsin.Karıncayı doğadan getirdiğin için olması normaldir.Benim bulduğum karıncada 3-4 tane vardı kendim temizledim.Sende hemen al bişeyle.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar, bir önceki açtığım konuda tüpte 1 adet mite tespit ettik. Bir yandan heyecan, bir yandan üzüntü... Ne yapmam gerek? Bu işe yarar mı?Ekli dosyayı görüntüle 50264
Limon faydadan çok zarar bence. En iyisi yeni tüp hazılrayıp kraliçeyi tarnsfer etmek. Ama etmen önce mite çöp şiş ile kürdan yada ucu nemli kulak temizleme pamuğu ile alınabilir. Ama kraliçe tabi bu süreçte strese girecektir.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Limona koyulma sebebi mite oraya gidiyor. Ama limon tüp içinde hayvanı ıslak kürdanla temizle.

Ayberkfb

Minör
Üye
Hocam mite gibi durmuyor. Bence kirdir.
"Şöyle diyeyim, daha önce orada öyle bir şey yoktu. Bir de şişle aldım, anten gibi bir tel vardı, şişle ezdim; ufak bir çıtırtı geldi. Az da olsa ihtimal veriyorum ama siz daha iyi bilirsiniz. Tüpe bakınca da hiçbir şey göremiyorum.("Fotoğraflar z dedikten sonra çekildi.)

Başka bir önerisi olan var mı?

FatihBurak

Minör
Üye
Hocam, eyer bu mite ise kırmızı mite yani Tuğkan abinin dediği gibi en tehlikelisi bana kalırsa o kadar büyük bir limon mantıksız, bu koloni değil, kraliçe sadece diyer arkadaşların dediği gibi, ilk başta başka bir tüp kur ve manuel olarak kürdan vs elinle temizleye temizleye diyer tüpe aktar, yumurtalara dikkat et hem zarar görebilirler hemde 1 2 tane mite olabilir üstünde.

Ayberkfb

Minör
Üye
Hocam, eyer bu mite ise kırmızı mite yani Tuğkan abinin dediği gibi en tehlikelisi bana kalırsa o kadar büyük bir limon mantıksız, bu koloni değil, kraliçe sadece diyer arkadaşların dediği gibi, ilk başta başka bir tüp kur ve manuel olarak kürdan vs elinle temizleye temizleye diyer tüpe aktar, yumurtalara dikkat et hem zarar görebilirler hemde 1 2 tane mite olabilir üstünde.
"‘Mite tecrübesi olan var mı?’ başlıklı önceki konumda bahsettiğim videoyu YouTube’a sadece hatıra olsun diye yüklemiştim. Mite konusunda hiç tecrübem yoktu, ama bir arkadaşım videoyu izleyip durumu fark etmiş ve bana yazdı.
İsterseniz siz de teyit edin.