Mısır yılanı teraryum nem oranı çok yüksek

Lvny

Yumurta
Üye
Teraryumda nem oranını bir türlü ayarlayamadım. Mısır yılanı için ideal nem oranı normal zamanlarda %40-60 civarı yazıyor ama ben teraryuma torfu koyduğum an %80 e çıkıyor. 2 gün kapağı açık bi şekilde beklettim teraryumu ama torftaki nemi düşüremedim. Nem ölçer de doğru. Torfu çıkardığımda nem %55 e iniyor. Kağıt havlu koymak da istemiyorum. Mısır yılanı bakan varsa bu konuda deneyimini yazabilir mi genel teraryum sıcaklığı ve nemini nasıl ayarladı.

Niko990

Media
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Torfun nemsiz, kuru olduğundan emin misiniz? Torf nemliyse, doğal olarak artacaktır. Torfu birkaç gün ağzı açık bekletin, kuruyacaktır. Ayrıca, ideal nem seviyesi sanılanın aksine %65-75 civarındadır. Mısır yılanının doğal habitatında yıllık ortalama tahmini bağıl nem seviyesi %60'ın üzerinde olduğu biliniyor.

Lvny

Yumurta
Üye
%70 in üstüne çıkınca solunum yolu problemleri çıkıyor yazıyordu bir de genel olarak kaynaklarda %40-60 yazıyor o yüzden düşürmeye çalışıyordum nemi. Evet torfu ağzı açık beklettim sonrasında da teraryuma koydum öyle de 2 gün bekledi düşmüyor ama sanırım evin genel nemi yüksek çünkü bi kaç gündür tarantulanın da teraryum nemi yüksek çıkıyor.

Yani şu an yılanı teraryumuna koysam %70 nemde rahatsız olmaz mı. Normalde de hızlı ve hareketli olur yavruyken yazıyor her yerde benimki elime de alsam kıpırdamadan yatıyor üstümde bi anca yavaş yavaş geziniyor videolardaki gibi de değil çok sakin. 1 haftadır teraryumunu kuramadım canlı geleli 2 gün oluyor plastik kapta bekliyor ne yapacağımı şaşırdım bu sakinliği de nemden kaynaklı bi rahatsızlık mı acaba diye düşündüm.

Niko990

Media
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
%70 in üstüne çıkınca solunum yolu problemleri çıkıyor yazıyordu bir de genel olarak kaynaklarda %40-60 yazıyor o yüzden düşürmeye çalışıyordum nemi. Evet torfu ağzı açık beklettim sonrasında da teraryuma koydum öyle de 2 gün bekledi düşmüyor ama sanırım evin genel nemi yüksek çünkü bi kaç gündür tarantulanın da teraryum nemi yüksek çıkıyor.

Yani şu an yılanı teraryumuna koysam %70 nemde rahatsız olmaz mı. Normalde de hızlı ve hareketli olur yavruyken yazıyor her yerde benimki elime de alsam kıpırdamadan yatıyor üstümde bi anca yavaş yavaş geziniyor videolardaki gibi de değil çok sakin. 1 haftadır teraryumunu kuramadım canlı geleli 2 gün oluyor plastik kapta bekliyor ne yapacağımı şaşırdım bu sakinliği de nemden kaynaklı bi rahatsızlık mı acaba diye düşündüm.
65-75 arasındaki nem değerleri sorun çıkarmayacaktır. Çok aklınıza takılıyorsa torf kuruyana kadar geçici havlu kağıtlı bir kurulum da yapabilirsiniz, istiyorsanız. Canlının sakin olması, mizaçından kaynaklı büyük ihtimalle. 1-2 günlük ani nem değişimi zarar vermez hocam, merak etmeyin, o kadar hassas canlılar değiller.

Lvny

Yumurta
Üye
Tamamdır teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için