meocardine düşünüyorum 25 lt ideal midir ne alayımHocam bu detay bir konu. Bi kere minikten kasıt nedir? Önerim 30 küp. Ayrıca neocaridina mı beslemek istiyorsunuz yoksa caridina mı? Caridina daha masraflıdır, işte su değerlerine dikkat etmeniz lazım karides toprağı kullanmanız lazım vs.
Hocam ikinci el akvaryumlara bile 250-300tl istiyorlar. Tahminen 500den fazla olur.25 idealdir. Daha az olmazsa iyi olur. pipo filtre kullancağınızı düşünürsek, ısıtıcı da koymazsanız tahminimce akvaryum dahil max. 500 tutar. Tabi bu yaşadığınız yere ve seçeceğiniz ürünlere göre de değişir. İsterseniz yarın detaylı bir malzeme listesi çıkartıp linkleriyle birlikte DM'den atabilirim.
Rica etsem malzeme listesi hazırlarmısınız zahmet olmaz ise.25 idealdir. Daha az olmazsa iyi olur. pipo filtre kullancağınızı düşünürsek, ısıtıcı da koymazsanız tahminimce akvaryum dahil max. 500 tutar. Tabi bu yaşadığınız yere ve seçeceğiniz ürünlere göre de değişir. İsterseniz yarın detaylı bir malzeme listesi çıkartıp linkleriyle birlikte DM'den atabilirim.
Hocam bir an şüphe ettim ve sahibinden de araştırdım. Yine 150-200e akvaryumlar var ya. Zaten 25 litre isteniyor, bir süre araştırınca baya ucuza bulunabiliyor. Daha birkaç hafta önce bi adam 4 tane 50lik küp akvaryumun tanesini 250tlden veriyordu. Dediğim gibi yarın detaylı liste çıkarsam daha net bir fiyat çıkar çünkü anlık piyasadan da çok haberim yok. Geçenlerde ankara'da su perisinden 30luk küp her şeyi hazır kurulum akvaryum fiyatı aldım 800tl dediler. birazda ona dayanarak fiyat verdim.Hocam ikinci el akvaryumlara bile 250-300tl istiyorlar. Tahminen 500den fazla olur.
Hiç sıkıntı değil yarın ben size hazırlayıp atarım. sizde kendi ihtiyaçlarınıza göre listeden ürün çıkartıp eklersinizRica etsem malzeme listesi hazırlarmısınız zahmet olmaz ise.
Sağ olun hocamHiç sıkıntı değil yarın ben size hazırlayıp atarım. sizde kendi ihtiyaçlarınıza göre listeden ürün çıkartıp eklersiniz
Bilmiyorum hocam belki benim yaşadığım bölgede fiyatlar biraz daha pahalı olabilir. Normal camlı 30 küp akvaryum arıyorum bende seleksiyon fazlası canlıları koymak için. Letgo ve Sahibindene baktım ama 300den aşağı fiyat yazan yok belki pazarlık ile indirim yapılabilir. 4 ay önce 45lt taban dahil ful ultra clear akvaryumu 250tl'ye almıştım ondan beri uyguna akvaryum görmedim.Hocam bir an şüphe ettim ve sahibinden de araştırdım. Yine 150-200e akvaryumlar var ya. Zaten 25 litre isteniyor, bir süre araştırınca baya ucuza bulunabiliyor. Daha birkaç hafta önce bi adam 4 tane 50lik küp akvaryumun tanesini 250tlden veriyordu. Dediğim gibi yarın detaylı liste çıkarsam daha net bir fiyat çıkar çünkü anlık piyasadan da çok haberim yok. Geçenlerde ankara'da su perisinden 30luk küp her şeyi hazır kurulum akvaryum fiyatı aldım 800tl dediler. birazda ona dayanarak fiyat verdim.
Yok hocam, olay neredeyse sizin dediğiniz gibiymiş. Akvaryum buldum uygun fiyata ama malzeme fiyatlarına bakınca şok oldum. @Topirak hocam fiyata 700 desek maalesef daha doğru olur.Bilmiyorum hocam belki benim yaşadığım bölgede fiyatlar biraz daha pahalı olabilir. Normal camlı 30 küp akvaryum arıyorum bende seleksiyon fazlası canlıları koymak için. Letgo ve Sahibindene baktım ama 300den aşağı fiyat yazan yok belki pazarlık ile indirim yapılabilir. 4 ay önce 45lt taban dahil ful ultra clear akvaryumu 250tl'ye almıştım ondan beri uyguna akvaryum görmedim.
Kullanılan malzeme kalitesi en minimum değerde bu fiyat çıkar ama muhtemelen. Az birşey kalitelisi olunca fiyat 1000tl'yi aşıyor malesef.Yok hocam, olay neredeyse sizin dediğiniz gibiymiş. Akvaryum buldum uygun fiyata ama malzeme fiyatlarına bakınca şok oldum. @Topirak hocam fiyata 700 desek maalesef daha doğru olur.
Hayırlı olsun. Umarım sorunsuz bir kurulum olur.Karides akvaryumu kurma arifesinde olan biri olarak fiyat konusunda deneyimlerimi paylaşmak isterim.
İstanbul Üsküdarda bir akvaryumcudan 45x32x36h akvaryumu 150 liraya temin ettim.
Karidesler hariç bitkiler ve mosslar, hava motoru, armatür, yem, dere kumu, pipo filtreye yaklaşık 550 lira vereceğim(henüz armatür gelmediği için diğer ürünlerin siparişini vermedim gelince vereceğim. Ayrıca çeşitli kuponlar ve puanlarla yaklaşık 170 lira bi indirimden yararlandım).
Toplamda karideslerle birlikte 800 liraya kurmuş olacağım.