Mini Teraryum, Paludaryum Öneri

BerkBey

Nanitik
Üye
Merhabalar, yakın zamanda bir çerezliğin silikonlarını akvaryum silikonuyla yenileyip üretim yapacağım bettalarımı buraya koydum. Şu an için iki erkek var, aralarına paravan koyup dişileri almak kaldı. Camlar akvaryum yapmaya uygun olmadığı için sadece orta-arka taraftaki iki bölmeyi doldurdum. İki taraflı silikon olduğu için sadece iki bölmenin basıncı herhangi bir sorun yaratmayacaktır. En soldaki altı bölme akvaryum silikonlu, sağ taraftaki arkalı önlü iki bölme akvaryum silikonu yetmediği için normal silikonlu. Sağdaki bölmelere sukulent temalı, nem sevmeyen bitkilerin olduğu teraryumlar kurmayı düşünüyorum. Sol tarafta boşta kalan bölmelere teraryum ya da paludaryum kurabilirim, silikonlular. Sol arka bölmeye anubias ve java moss koyup vampir yengeç beslemeyi düşünüyorum, paludaryum güzel olabilir. Geriye üç bölme kalıyor ve kararsızım. Önerilerinizi bekliyorum. Sukulentleri düşen parçalardan filizlendirip mini bir aranjman çalışması yapacağım, arka ve yan cam tesbih sukulentiyle kaplanacağı için zemini daha yavaş ve az büyüyen sukulentlerle kaplayacağım. Bettaları üretim dışında başka tanklarda tutuyorum, belki bu bölmeleri de karides akvaryumu yapabilirim.

WhatsApp Image 2026-04-12 at 01.47.04 (2).jpegWhatsApp Image 2026-04-12 at 01.47.03 (1).jpeg

FINWORLD

Yumurta
Üye
Görseline baktığımda hiç bir filtre sistemi göremiyorum yani eğer gerçekten bu hobiyi yapmak istiyorsan kesinlikle filtre sisteni olmalı ama akvaryumların hacimleri küçük görünüyor bu yüzden bir az uğraşarak bir dış filtre almanı ve akvaryumlar arasında deliklerle suyu devirdaym yapmanı öneririm yani mesela filtrenin emiş borusunu görseldeki streçli akvaryumun altındaki akvaryuma koy ve basış borusunuda streçli akvaryuma koymanı ve bu sayede tüm akvaryumlar arasında su filtrelenir ya da yazdığın yazıda tam ne türler beslediğini anlayamdım ama pipo filtrede koyabilirsin birde yengeç beslemekten bahsetmişsin yengeç derken kastetiğin vampir (geosserma-hagen) yengeç yada normal derelerdede bulunan tatlı su yengeçi mi? Anlayamadım ama vampir yengeç istiyorsan kesinlikle nem oranına dikkat etmelisin ve%70 kısmı kara alanı yapmalısın küçük birde su birikintisi olmalı ama tatlı su yengeçi istediysen yine vampir yengeçteki kuralların jepsi geçerli ama bunda nem oranı yine dengeli olmalı ama o kadar dikkat etmene gerek yok ve birde karides akvaryumundan bahsetmişsin neo-
karidina mı yoksa caridina mı besliyeceğine göre su şartları aşırı değişkenlik gösterir tam ne istediğini yazarsan çok daha iyi yardımcı olabilirim , keyifli hobiler 😀