Mikroskop veya lens

hahsk

Nanitik
Üye
Arkadaşlar tür tespiti yapmak istiyorum. Bu sebeple önerebiliceğiniz, bildiğiniz veya kullandığınız mikroskop veya lens önerisinde bulunup yardımcı olursanız sevinirim.

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kingcat bana bu lensi önerdi, ona da e4 önermiş. Tür tespiti yapılabiliyormuş. Ben daha almadım ama almayı düşünüyorum. Mikroskop olarak streo mikroskoplar tür tespiti için uygun ama en 6.000 lirayı gözden çıkarmanız lazım.

hahsk

Nanitik
Üye
Mikroskop olarak streo mikroskoplar tür tespiti için uygun ama en 6.000 lirayı gözden çıkarmanız lazım.
Gözden çıkardım zaten ama lens her telefon ile uyumlumu ve ek olarak mikroskop ile gözlem yaparken karınca durmadan hareket edicek. Bu sebeple bende görüntüsünü telefonla çekmeye çalışcam (mikroskoptaki görüntüyü) bu sebeple hareket etmemesini sağlayabilirmiyim veya hareketini kısıtlamak için aklıma test tüpünde pamukla sıkıştırmsk geldi işe yarar mı ve daha önce mikroskop kullsnmadığım için hareket eden canlı görüntüyü bulanıklaştırmasa bile kamera ile çekerken olur. (Bu dediklerim mikroskop için.)

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Gözden çıkardım zaten ama lens her telefon ile uyumlumu ve ek olarak mikroskop ile gözlem yaparken karınca durmadan hareket edicek. Bu sebeple bende görüntüsünü telefonla çekmeye çalışcam (mikroskoptaki görüntüyü) bu sebeple hareket etmemesini sağlayabilirmiyim veya hareketini kısıtlamak için aklıma test tüpünde pamukla sıkıştırmsk geldi işe yarar mı ve daha önce mikroskop kullsnmadığım için hareket eden canlı görüntüyü bulanıklaştırmasa bile kamera ile çekerken olur. (Bu dediklerim mikroskop için.)
Bu lens ile fotoğraf çekerken çekeceğiniz nesneye neredeyse dokunacak kadar yakın tutmanız lazım. Üstelik tür tespitinde ihtiyacınız olan fotoğrafları test tüpündeki canlıbir karınca üzerinden elde etmeniz çok zor. Ölü işçiler ile yapmanız lazım yani tür tespitini.

hahsk

Nanitik
Üye
Bu lens ile fotoğraf çekerken çekeceğiniz nesneye neredeyse dokunacak kadar yakın tutmanız lazım. Üstelik tür tespitinde ihtiyacınız olan fotoğrafları test tüpündeki canlıbir karınca üzerinden elde etmeniz çok zor. Ölü işçiler ile yapmanız lazım yani tür tespitini.
Lens yerine streo mikroskop alıyım mı çünkü dokunacak kadar yakından çekmek pek benlik değil yalan olmasın.

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Lens yerine streo mikroskop alıyım mı çünkü dokunacak kadar yakından çekmek pek benlik değil yalan olmasın.
Size kalmış. Mikroskop daha konforlu olur. Çok araştırmadım yalan olmasın her streo mikroskop yeterli olur mu bilmiyorum. Eğer mikroskop alacaksanız hangi özellikler gerekli gibi konularıbir araştırın derim. Yapay zeka bana bir model önermişti onu buraya koyayım ama yapay zekaya o kadar da güvenmemek lazım.