Meyve sineği

özcan

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar, forumda meyve sineği üretimiyle ilgili bir konu gördüm ve denemeye karar verdim. Kurulumu doğru yapıp yapmadığımı öğrenmek istiyorum. Öncelikle muzu ezdim, ardından üzerine 10 fıs sirke, 1 paket kuru maya ekledim ve kurumasını önlemek için 8 fıs normal su sıktım. Bir sürü meyve sineği geliyor ama yumurta bırakıyormudur.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250514_175756_Gallery.jpg
    Screenshot_20250514_175756_Gallery.jpg
    21.8 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20250514_175754_Gallery.jpg
    Screenshot_20250514_175754_Gallery.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 56

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
İyi olmuş, yumurta bırakırlar. 👍

Kuzeykurum22

Pupa
Üye
meyve sineğinin karıncalar için besin değeri yüksek mi ve sizce gerçekten üretmeye değecek bir canlı yem mi

ysa

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar, forumda meyve sineği üretimiyle ilgili bir konu gördüm ve denemeye karar verdim. Kurulumu doğru yapıp yapmadığımı öğrenmek istiyorum. Öncelikle muzu ezdim, ardından üzerine 10 fıs sirke, 1 paket kuru maya ekledim ve kurumasını önlemek için 8 fıs normal su sıktım. Bir sürü meyve sineği geliyor ama yumurta bırakıyormudur.
Hangi maya ve hangi sirkeyi kullandınız ?

Begonza

Intercaste
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Eğer yem olarak kullanacaksanız ilqç ve parazit riskine karşı birkaç nesil üretip öyle beslemelerde kullanmanızı öneririm.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam bu ilk nesilde beslemeyi düşünüyorum ama sorun olurmu.
Sorun olmaz, önce ki konuda bahsettiğim gibi gelen sinekleri değil sineklerin ürettikleri larva, sinekleri kullanın.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam içinde sıkışan sinekler sorun olurmu peki.
Alın onları içinden, içinde kalmasınlar. 3-4 gün bu şekilde girip çıksınlar kabı alın sonra. Yakında larva görürsünüz zaten, onları yıkayıp temizleyip kullanabilirsiniz.

Ya da kapsülleşmelerini bekleyip sinek forumunu da kullanabilirsiniz.

özcan

Nanitik
Üye
Alın onları içinden, içinde kalmasınlar. 3-4 gün bu şekilde girip çıksınlar kabı alın sonra. Yakında larva görürsünüz zaten, onları yıkayıp temizleyip kullanabilirsiniz.

Ya da kapsülleşmelerini bekleyip sinek forumunu da kullanabilirsiniz.
Hocam kusura bakmayın bugün size biraz fazla soru sordum larvaları nasıl temizleyeceğiz süzgeç ile mi?

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam kusura bakmayın bugün size biraz fazla soru sordum larvaları nasıl temizleyeceğiz süzgeç ile mi?
Olur mu hiç ne rahatsızlığı.Basit, bir kaba ayıklayıp koyun su doldurun biraz karıştırın temizlenirler bir iki dakika da. Suyu dikkatlice dökün kabın içinde temiz larvalarınız olacak.

Omewfaruk55

Majör
Üye
Nesilsel olarak anaçlarda bulunan ilaç yavrulara geçme ihtimali taşıyor en güvenlisi ikinci nesil meyve sineği larvalarini kullanmak olduğunu düşünüyorum.

özcan

Nanitik
Üye
Nesilsel olarak anaçlarda bulunan ilaç yavrulara geçme ihtimali taşıyor en güvenlisi ikinci nesil meyve sineği larvalarini kullanmak olduğunu düşünüyorum.
Yani hocam ikinci nesili üretmek biraz meşakatli olur galiba ya.

Begonza

Intercaste
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam bu ilk nesilde beslemeyi düşünüyorum ama sorun olurmu.
İlaç ve parazitler yumurtalara geçerse sıkıntı yaratabilir, nesil ne kadar artarsa güvenilirlik de o kadar artar.

Mustafaf

Nanitik
Üye
Evet bu konuyu ben açtım, istersen sana yardım edeyim, öncelikle kendi gözlemim olarak yumurta bırakımı oldu karışıma, ama hâlâ bi hareketlilik yok, belkide vardır? gene kontrol etmem gerek eğer takip etmek istersen sonuçları o konuda paylaşacağım oraya bakabilirsin iyi hobiler.

Mahir-K

Pupa
Üye
Yumurtlayan anaçlardan yavruya geçip karıncalara zarar verebilecek ilaç kalıntısı anaçları çok rahat öldürebilir zaten. Sirke sinekleri ilaç direnci yüksek türler değil, hayatta kalmak için en büyük kozları çok hızlı üremeleri. Dalından düşen bir elmanın doğada yok olması süresince bir kaç nesil çoğalabiliyorlar. Larvanın beslendiği ortam pestisitli meyvelerden hazırlandıysa zaten sinek ve karıncadan önce biz tehlikedeyiz 🤔

creal

Media
Üye
İyi günler hocam, acaba herhangi bir gelişme oldu mu? Ben de yavru mantisim için üretim yapmayı planlıyorum.

özcan

Nanitik
Üye
İyi günler hocam, acaba herhangi bir gelişme oldu mu? Ben de yavru mantisim için üretim yapmayı planlıyorum.
hocam herhangi bir gelişme yok bugün artık sineklerin gelmemesi için içeri alacağım sonuçları hep beraber göreceğiz.