Messor'umda ani ölüm

Ates1dorukk

Larva
Üye
Merhaba, bu sabah üzücü bir durum ile karşılaştım. Messor kolonimin kâğıdını kaldırdığımda işçileri koşuşuyordu ve nedenini anlayamadım. Dikkatli baktığımda, kraliçenin ölü olduğunu fark ettim. Odada çok fazla sıcaklık değişimi oluyordu; bazen bir anda 30 dereceden 20-24 dereceye düşüyor. Ama diğer kraliçelerde ölüm yok. Ölüm neden olmuş olabilir?

Ekli dosyalar

• 45D383ED-3CBC-43AC-A347-71EEBA87DA74.jpeg
    45D383ED-3CBC-43AC-A347-71EEBA87DA74.jpeg
    31.7 KB · Görüntüleme: 33

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Sorunun cevabını merak ettiğimden yazıyorum üste çıkması için.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Merhaba, bu sabah üzücü bir durum ile karşılaştım. Messor kolonimin kâğıdını kaldırdığımda işçileri koşuşuyordu ve nedenini anlayamadım. Dikkatli baktığımda, kraliçenin ölü olduğunu fark ettim. Odada çok fazla sıcaklık değişimi oluyordu; bazen bir anda 30 dereceden 20-24 dereceye düşüyor. Ama diğer kraliçelerde ölüm yok. Ölüm neden olmuş olabilir?
Hocam nasıl besinler veriyorsunuz ve herhangi bir kimyasalla temasları oldu mu, diğer kraliçelerden farklı ne yaptınız, kronik başka bir sorun var mıydı gibi gibi bilgileri yazmanız gerekiyor.

Ates1dorukk

Larva
Üye
Hayır sadece un kurdu ve tohum veriyordum.

Bir kimyasal teması olduğunu sanmıyorum.

Diğer kraliçelerden farklı bir şey yapmadım
ve kraliçede herhengi bir sorun yoktu.
Ama pamukta çok az küf vardı.

zagor

Larva
Üye
Belki ani sıcaklık, değişimi messorda daha fazla etki yaratmıştır
Ama sadece bir tahmin

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye

zagor

Larva
Üye
Birkaç gün önce kraliçede herhangi bir halsizlik hareketsizlik yada bir sorun gözlemlediniz mi

O zaman eceliyle ölmüştür hocam büyük ihtimalle.

Termal şoka sokar hocam bu ısı değişimi aniden olduysa.
Merak ettiğimden soruyorum termal şok ölümcül oluyor mu?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Birkaç gün önce kraliçede herhangi bir halsizlik hareketsizlik yada bir sorun gözlemlediniz mi

Merak ettiğimden soruyorum termal şok ölümcül oluyor mu?
Hocam eğer ısı değişimleri devam ederse olabiliyor diyo biliyorum ama araştırmanızda fayda var.

Ates1dorukk

Larva
Üye
O zaman eceliyle ölmüştür hocam büyük ihtimalle.

Termal şoka sokar hocam bu ısı değişimi aniden olduysa.
Eceliyle ölmesi için biraz erken değil mi kraliçelerin ömürü 15 yıla yakın diye biliyorum ve herhangi bir sorun göremedim kraliçede

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Eceliyle ölmesi için biraz erken değil mi kraliçelerin ömürü 15 yıla yakın diye biliyorum ve herhangi bir sorun göremedim kraliçede
Hocam koloniden geçme bir hastalık, parazit gibi bir sürü neden olabilir. Bu arada kraliçelerin ömrü cinsden cinse ve bakım şartlarına göre değişiyor.

Ates1dorukk

Larva
Üye
Tamam hocan bilgileriniz için teşekkürler.

Hocam peki pamuktaki küften veya içeri attığım bir un kurdunu fazla bırakmaktan(1-3) ölmüş olabilir mi?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Tamam hocan bilgileriniz için teşekkürler.

Hocam peki pamuktaki küften veya içeri attığım bir un kurdunu fazla bırakmaktan(1-3) ölmüş olabilir mi?
Pamukta küf yok gördüğüm kadarıyla, pamuğu ve su haznesini atabilir misiniz?