Messor yumurtlamıyor

Uykusuz

Larva
Üye
2 Hafta oldu, haftada 1 kontrol ettim ve hala yumurta yok, pamukları kazıyorlar. Suları var, ortam temiz, sıcaklıkları iyi, neredeyse sürekli karanlık, kraliçeler de uçuş zamanı kanatsız olarak toprak üzerinde bulundu. Toplam 7 kraliçe var. Hepsi aynı davranışı yapıyor. Ne yapabilirim?

Yone

Yumurta
Üye
Bence karıncayı besledikten sonra kış uykusuna yatır. Ben de 2 hafta önce buldum. Sonbaharda bulunan messorkarda bu olabiliyormuş. Kış uykusundan sonra yumurtluyorlar. Denenmiş videolar var.

Uykusuz

Larva
Üye
Bence karıncayı besledikten sonra kış uykusuna yatır. Ben de 2 hafta önce buldum. Sonbaharda bulunan messorkarda bu olabiliyormuş. Kış uykusundan sonra yumurtluyorlar. Denenmiş videolar var.
Daha önce messor beslemedim. Ne zamandan ne zamana uyutmak gerekiyor peki ve kaç derece makuldür?

Emirdemir43

Yasaklı Üye
Üye
2 Hafta oldu, haftada 1 kontrol ettim ve hala yumurta yok, pamukları kazıyorlar. Suları var, ortam temiz, sıcaklıkları iyi, neredeyse sürekli karanlık, kraliçeler de uçuş zamanı kanatsız olarak toprak üzerinde bulundu. Toplam 7 kraliçe var. Hepsi aynı davranışı yapıyor. Ne yapabilirim?
Hepsi aynı tüpte mi?

Yone

Yumurta
Üye
Uyku kışın 4 ay yeterlidir. Uyku 10 derece idealdir , ama ben dolaba koymaktan çekindiğim için balkona koyuyorum. Şu an havalar 20 derece, uykuya yatar mı bilmiyorum ama balkonda bırakacağım. 4 ay sonra ısıtıcı pede alıp 28 derecede yumurtlamasını bekleyeceğim. Başarılı olursa yine paylaşırım.