Messor yeme alışkanlığı

Black07

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Elimde 15 işçili bir messor kolonisi mevcut. İlk işçiler çıktığından beri besleme yapıyorum fakat tohum ve şekerli suyla ilgilenmiyorlar. Sadece canlı yem kabul ediyorlar. Ne olur ne olmaz diye test tüpünde her zaman kırılmış tohum bırakıyorum ama ilgilenmiyorlar. Sadece mikro un kurdu yemelerinden bir sorun çıkar mı?

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Elimde 15 işçili bir messor kolonisi mevcut. İlk işçiler çıktığından beri besleme yapıyorum fakat tohum ve şekerli suyla ilgilenmiyorlar. Sadece canlı yem kabul ediyorlar. Ne olur ne olmaz diye test tüpünde her zaman kırılmış tohum bırakıyorum ama ilgilenmiyorlar. Sadece mikro un kurdu yemelerinden bir sorun çıkar mı?
Canlı yemi daha çok seven bir tür olabilir. Diğer besinleri kabul etmiyorlarsa sadece un kurdunda sorun çıkmaz ama farklı tohumlar deneyin.

MustafaPX

Pupa
Üye
Canlı yemi daha çok seven bir tür olabilir. Diğer besinleri kabul etmiyorlarsa sadece un kurdunda sorun çıkmaz ama farklı tohumlar deneyin.
Aç bırakıp denese yani 2 günde bir veriyor ya 4 gün vermesse tek tohum verse o zmn yemeye zorlamasmı zararı olurmu ?

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Aç bırakıp denese yani 2 günde bir veriyor ya 4 gün vermesse tek tohum verse o zmn yemeye zorlamasmı zararı olurmu ?
Yemiyorsa zorla yedirmek doğru değildir. Yapması gereken hangi tohum çeşidini tükettiklerini bulmak.

Merhaba arkadaşlar,

Fotoğraf atar mısınız?

Black07

Pupa
Üye
Yemiyorsa zorla yedirmek doğru değildir. Yapması gereken hangi tohum çeşidini tükettiklerini bulmak.

Fotoğraf atar mısınız?
İnternetten aldım tohumları messorlar için önerilen bunlardı tohum çeşitliliği olduğu için. Forumda ay çekirdeğini ve çerezleride sevdiklerini okudum onları denicem şimdilik.

Ekli dosyalar

• IMG_4734.jpeg
    IMG_4734.jpeg
    81.4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_4724.jpeg
    IMG_4724.jpeg
    50.6 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_4692.jpeg
    IMG_4692.jpeg
    59.3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4690.jpeg
    IMG_4690.jpeg
    53.6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_4693.jpeg
    IMG_4693.jpeg
    64.9 KB · Görüntüleme: 16

ali8181

Media
Üye
İnternetten aldım tohumları messorlar için önerilen bunlardı tohum çeşitliliği olduğu için. Forumda ay çekirdeğini ve çerezleride sevdiklerini okudum onları denicem şimdilik.
Tohumu da tüketiyorlardır sen farkında değilsindir. Gelişimlerinde sorun yoksa farklı birşey yapmana gerek yok. Öneri olarak internetten aldığın tohumla klasik kuş yemini karıştırıp öyle kullanabilirsin tohumların çeşitli olması iyi olacakdır.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Tohumu değiştirmeyi dene, çoğu messor türü kuş yemini yer. Denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. 40-50 lira bir şeydi pet shoplarda.