Messor yem önerileri?

ege0604

Yumurta
Üye
Messor 2 tane kraliçem var. Daha yumurtlamadılar. yumurtlayınca ne tohumu verebilirim? Ayrıca canlı yem hakkında sorularım var. Apartmanın arkası baya şehir dışı kalmış bir alan zaten dağın başı gibi bir yerdeyim. Herhangi bir böceği öldürüp versem yerler mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

emfuzi

Larva
Üye
dışarıdan buulunan böceklerde parazit olabilir ve bu karıncalara zarar verebilir.

un kurdu almak/beslemek mantıklı olabilir. veya evde böceklenmiş, sineklenmiş tahıl, makarna falan varsa onlardaki böcekler kullanılabilir.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Messor 2 tane kraliçem var. Daha yumurtlamadılar. yumurtlayınca ne tohumu verebilirim? Ayrıca canlı yem hakkında sorularım var. Apartmanın arkası baya şehir dışı kalmış bir alan zaten dağın başı gibi bir yerdeyim. Herhangi bir böceği öldürüp versem yerler mi?
Hocam messorları eğer un kurdu veya başka bir canlı yem temin edemiyorsanız sadece tohumla besleyim dışarıdaki böcekler riskli. Tohum olarak dikekt muhabbet kuşu yemi verebilirsiniz. Ayrıca keten tohumu ve chia (yanlış yazmış olabilirim) tohumu da verebilirsiniz.

ants123

Minör
Üye
Sinek severler ben birkaç kez vermiştim. Özellikle sivrisineğe bayıldıklarını okumuştum ama deneme şansım olmadı henüz. İri bir karasineği dondurup verince yemişlerdi. Ya kaynatıp ya dondurursanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum doğada hep un kurdu bulamıyorlar sonuçta. Ama tabi ki evde temiz beslenen bir kurdun yerini asla alamaz. Kısa süreli bir çözüm olarak değerlendirilebilir keza yumurta beyazı da aynı şekilde.