Messor değil,lasius cinsi olduğunu düşünüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 35557Ekli dosyayı görüntüle 35558
Bu gün az önce anneanne min evinin duvarında bunlara denk geldim
1- Messor'mu
2- Öğleden sonra uçarlar mı ?
Tetramoriumla messor karıştırdın onlar tetramorium olabilirmi yada lasiusEkli dosyayı görüntüle 35557Ekli dosyayı görüntüle 35558
Bu gün az önce anneanne min evinin duvarında bunlara denk geldim
1- Messor'mu
2- Öğleden sonra uçarlar mı ?
Dostum uçtular sanırım fakat ben detaylı olarak biraz baktım yapı olarak messor gibi geldi ama haklı olabilirsinizCins tespiti için net görseller gerekli.
Teşekkürler, bakalım haftaya güneş açıyor umarım uçarlarUçamamış olabilirler, ben de yaşadım bir kere yuva ağzında toplaştılar ama uçmadılar geri girdiler.
Parazit olup olmadigini nasil anliyabiliriz normal lasiustan farkı nedirParazitik Lasius uçuşu. Kraliçe bulduysanız birkaç işçi ve 10-20 pupa ekleyerek koloniyi kolaylıkla başlatabilirsiniz. Tek kraliçe olarak beslemeye çalışmayın ölür...
Lasius Fuliginosus ve Lasius Umbratus parazitiktir. En büyük farkları abdomen boyutları ve kafa çene yapısıdır. Daha önceden hem normal hem de parazitik bulmuş olan biri kolaylıkla diğerlerinden ayırt edebilir.Parazit olup olmadigini nasil anliyabiliriz normal lasiustan farkı nedir
Pupayı nereden bulabilirim? Veya 2 kraliçeyi test tüpüne koysam olur mu ? Birde yapay çiftleşme olur mu? Daha uçuş olmadı.Parazitik Lasius uçuşu. Kraliçe bulduysanız birkaç işçi ve 10-20 pupa ekleyerek koloniyi kolaylıkla başlatabilirsiniz. Tek kraliçe olarak beslemeye çalışmayın ölür...