Messor uçuşları Hakkında.

beopsvmo

Yumurta
Üye
Messor uçuşlarının marmara bölgesinde ne zaman uçuşa başladığını bilen var mı arkadaşlar

Mia

Yumurta
Üye
Mart sonu nisan civarı uçarlar genelde

yufees

Yumurta
Üye
İyi akşamlar Messor uçuşları Ege Bölgesinde ne zaman oluyor acaba ?

ÖmerAstam

Pupa
İlklerden
Üye
Baharın gelmesi ile yağışlar sonraki takip edilen güneşli havalar Nisan , Mayıs
İstanbul pendikte evimin bulunduğu konumda Ağustos - Eylül aylarında kısa geçiş yağışı sonrasında boş olan toprak arazide bir çok Messor koloninin uçuş yaptığını gözlemlemiştim.

SadAntComando

Yumurta
Üye
Messor uçuşlarının marmara bölgesinde ne zaman uçuşa başladığını bilen var mı arkadaşlar
Kesin konuşmak yanlış olur malum iklimler tutarsız, ama şunu söylemeliyim Şubat sonu-Mart başından itibaren başlar Nisan sonu Haziran başı biter birde Eylül'de gene uçabilirler. Bizim Şubat sonu Tekirdağ'da uçan koloniler oldu aslında tüm olay sıcaklığa bağlı.

Rüzgarsız/Az rüzgarlı 20-25+ Derece günlerde yaz/bahar yağmuru sonrası uçarlar bu şartlar sağlandığı zaman uçuş olabiliyor

SadAntComando

Yumurta
Üye
bu sene yakalamaya çalışacağım fazladan olursa isteyenlere yollarım
Banada yollarmısın :) 2 yıl önce messor bakmıştım ailevi sebeplerden dolayı salmıştım geçen sene bulamadım bu sene arayacağım ama şansım yok bu aralar ilk önce daha çok ihtiyacı olanlara yollarsan ve sıra bana gelirse isterim doğrusu :D

beopsvmo

Yumurta
Üye

yufees

Yumurta
Üye
dostum bugün 2 tane kraliçe buldum fakat henüz kanatları dökülmemiş kraliçe bulamadıysan yumurta bıraktıktan sonra gönderebilirim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

bulabildin mi dostum
dostum kusura bakma teknik sıkıntılardan foruma erişemedim ancak beni unutmadığın için çok mutlu oldum. Dostum Denizli'de enfes bir uçuş dönemi var Üniversite muhitinde o kadar çok kraliçe var ki şimdiden 1 tane aldım kendime iyi ki varsın nasıl daha iyi yetiştirebileceğim konusunda mutlaka görüşünü almak isterim
Saygı ve Sevgilerle
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

@beopsvmo çok fazla kanatlı kraliçe görüyorum. Çiftleşip Çiftleşmediklerini kanıtlarını dökmeden anlamamın bir yolu var mı?

Son düzenleme: