Messor türüne işçi takviyesi yapılmalı mı ?

AhmetErenÜlgen

Yumurta
Üye
Tam olarak 6 adet Messor kraliçem var. Bunlardan 3 tanesine deneysel amaçlı olarak işçi eklemek istiyorum.

Ardakarl

Larva
Üye
Büyük ihtimalle kabul edilmez ve koloni zarar göre bilir. Deney amaçlı ise yapılabilir ama tavsiye etmem zaten messor buna ihtiyaç duyan bir cins değil.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Tam olarak 6 adet Messor kraliçem var. Bunlardan 3 tanesine deneysel amaçlı olarak işçi eklemek istiyorum.
Hiç gerek yok işçiler saldırırsa ayıramazsınız işçi saldırısına uğraşmış çok kraliçe buldum hepsinde hem işçiler hemde kraliçe öldü ciddi hasar vermeseler bile stresten ölebilirler.

ants123

Minör
Üye
Başka koloniye ait pupa, yumurta eklemeyi deneyebilirsiniz ancak işçi eklemek bana genel olarak mantıklı gelmiyor. İşin nedenselliğine hakim değilim ama messor, tetramorium cinsleri hiç kabul etmiyor. Bir de messor gibi tür ayrımı çok çok zor olan bir cinste türlerinin aynı olduğuna kanaat getirecek donanım ve teçhizatınız var mı? Aynı tür olsa dahi kabul edip etmeyeceği muamma, bir de farklı tür ise formikaryumu arenaya çevirirsiniz.