Messor türü karıncalar tüpte nasıl beslenir?

Savas

Yumurta
Üye
Daha önce hiçbir deneyimim olmadı karıncalar konusunda, sadece izlediklerimden biliyorum. Messor’un acemiler için uygun olduğunu duydum ve ortalama 1 Kraliçe + 5-10 işçili bir tüp alacağım. Formicariumlar çinden gelecek ve bu 60 70 gün sürebilir. Bu yüzden de bir süre tüpte beslemem gerekecek messorlar’ı. Bana detaylı bir şekilde nasıl besleyeceğimi anlatabilir misiniz, yada evde ki malzemeler ile nasıl geçici yuva yapabileceğimi.
Not: aşağı sokakta yapı marketi var, gerekenleri tedarik edebilirim.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Öncelikle şekerli su vermelisin kürdan ucu yada küçük bir parça pamuğu şekerli suya batırıp verebilirsin 1 damla yereli olur. Un kurdun varsa baş kısmını kesip verebilirsin. Yuva konusunda test tüpü 60 70gün idare edicektir

drusus

Media
İlklerden
Üye
Daha önce hiçbir deneyimim olmadı karıncalar konusunda, sadece izlediklerimden biliyorum. Messor’un acemiler için uygun olduğunu duydum ve ortalama 1 Kraliçe + 5-10 işçili bir tüp alacağım. Formicariumlar çinden gelecek ve bu 60 70 gün sürebilir. Bu yüzden de bir süre tüpte beslemem gerekecek messorlar’ı. Bana detaylı bir şekilde nasıl besleyeceğimi anlatabilir misiniz, yada evde ki malzemeler ile nasıl geçici yuva yapabileceğimi.
Direkt formikaryuma geçirmenize gerek yok zaten, tüpte belirli bir sayıya kadar gayet güzel bakabilirsiniz. Örneğin sizin gibi hobiye giriş aşamasında olan birisi olarak ben formikaryumlarda nem/mite konularından çekiniyorum biraz, o yüzden kolonilerim ciddi sayıya ulaşana kadar çoklu tüplerde bakmayı düşünüyorum ancak tercih sizin tabii. Formikaryumlar gelene kadar tüp sizi götürür. 😄

Bakım konusunda messor rehberinden bol şey yok dünyada, foruma ya da videolara göz atabilirsiniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Çok basit aslında. Zaten messorlar tohumla yani kuş yemiyle beslenirler. İlk işçi çıktığında ballı su ve tohum verebilirsin. Messorlar şekerli sudansa ballı suyu tercih ediyorlar. Tüpler 5-10 işçiler için değil biliyorsun ki daha fazlasını da alıyorlar bana kalırsa daha kolonin çok küçük formikaryuma gerek yok. Protein basıp koloniyi büyütmeye başlarsan o zaman formikaryum alabilirsin

Savas

Yumurta
Üye
Çok basit aslında. Zaten messorlar tohumla yani kuş yemiyle beslenirler. İlk işçi çıktığında ballı su ve tohum verebilirsin. Messorlar şekerli sudansa ballı suyu tercih ediyorlar. Tüpler 5-10 işçiler için değil biliyorsun ki daha fazlasını da alıyorlar bana kalırsa daha kolonin çok küçük formikaryuma gerek yok. Protein basıp koloniyi büyütmeye başlarsan o zaman formikaryum alabilirsin
Kuş yemi dediğiniz muhabbet kuşlarına verdiğim tohum gibi olan şeyler ise bende tonla var :D
Karıncaları ve kraliçeyi toplu olarak bir mağazadan alacağım, döllenmiş olur mu kraliçe?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

5-10 işçi yazıyor üründe, yani 5-10 yumurta mı?

Hassomme

Yumurta
Üye
şu sıralar messor uçuşları çoğunlukta bence vaktin varsa ufak bi yürüyüş ile messor kraliçesi bulursun diye düşünüyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kuş yemi dediğiniz muhabbet kuşlarına verdiğim tohum gibi olan şeyler ise bende tonla var :D
Karıncaları ve kraliçeyi toplu olarak bir mağazadan alacağım, döllenmiş olur mu kraliçe?
mağazadan almaktansa sana tavsiyem çık kendin bul daha avantajlı.Bazı satıcılar döllenmemiş kraliçeleri döllenmiş diye satıyorlar.Zaten uçuşları çok fazla bir şekilde var.Tohum dediğim evet kuş yemi ve çim tohumunu çok severler belirtmek istedim

Savas

Yumurta
Üye
şu sıralar messor uçuşları çoğunlukta bence vaktin varsa ufak bi yürüyüş ile messor kraliçesi bulursun diye düşünüyorum.
mağazadan almaktansa sana tavsiyem çık kendin bul daha avantajlı.Bazı satıcılar döllenmemiş kraliçeleri döllenmiş diye satıyorlar.Zaten uçuşları çok fazla bir şekilde var.Tohum dediğim evet kuş yemi ve çim tohumunu çok severler belirtmek istedim
Almanya’da yaşıyorum ve havanın güzel olmasına rağmen bir karınca bile göremezsiniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Haa valla yurtdışı için bir şey diyemem Almanya'da karınca var mı :D
Aldığınız zaman size daha yardımcı olabilirim
Ormanlık alan falan yok mu Almanyada?

Savas

Yumurta
Üye
Haa valla yurtdışı için bir şey diyemem Almanya'da karınca var mı :D
Aldığınız zaman size daha yardımcı olabilirim
Ormanlık alan falan yok mu Almanyada?
Allah senden razı olsun bana ormanın dibinde oturduğumu hatırlattığın için ve orman böcek dolu, messor bulabilir miyim? Hatta yılan da var çok orman da.
16B7EBC4-86B3-4D00-9735-CC967EDE339A.jpeg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Her türlü canlıyı bulabilirsiniz :D
Yağmur yağdıktan sonra güneş çıkar ya hani ,hah işte tam o zaman en iyi zaman .
Normal sıcaklık 20 li derecelerde olan günlerde de çıkabilirsiniz .
Bulmanız zor olmayacaktır

Savas

Yumurta
Üye
Her türlü canlıyı bulabilirsiniz :D
Yağmur yağdıktan sonra güneş çıkar ya hani ,hah işte tam o zaman en iyi zaman .
Normal sıcaklık 20 li derecelerde olan günlerde de çıkabilirsiniz .
Bulmanız zor olmayacaktır
O zaman pazar günü 17 derece yağmurlu, bir yürüyüş yapayım mı?

Adoganf

Yumurta
Üye
Biraz uzun ama soruların cevabı var

Öncelikle messorlar hasatçı karıncalardır yani çim tohumu (kuş yemi zaten çim tohumudur) veya farklı tohumlar verebilirsiniz hangisini daha çok tüketirlerse onu verirsiniz yuvalarında daima tohum bulundurun kraliçe +10 işçi var ise 15 tane tohum bulundurun onlar yedikçe ekleyin messorlar ballı su ve şekerli suyu fazla sevmezler ama verirseniz içerler onlara ekstra enerji sağlar ve protein de vermelisiniz un kurdu verebilirsiniz (büyükse kesin) kara sinek olur hamam böceği olur (yemlerin sağlıklı olmasına dikkat edin ilaç almış olmasınlar) formikaryum konusuna gelirsek test tüpleri boyutları değişsede 16x160 kullanılıyor genelde ve bu boyutta bir test tüpünde 50-60 işçi rahatlıkça yaşar test tam anlamıyla ağzına kadar dolsun eğer direkt olarak formikaryuma bağlarsaniz koloni zarar görür tavsiye etmem beslemekte zorluk çekiyorsanız test tüpüne outword bağlayın iyi hobiler

Adoganf

Yumurta
Üye

Savas

Yumurta
Üye
Böyle bir tüp olur mu? 16x160 Cam Laboratuvar Tüpü.
494AB817-7863-48E6-8D8B-FDF5DC09BE50.png

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
18x180 alırsanız daha iyi olur bence. İdeal olan odur

Antlantis

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Böyle bir tüp olur mu? 16x160 Cam Laboratuvar Tüpü.
Ekli dosyayı görüntüle 5307
Genel olarak hobide kullanılan tüp boyudur. Daha küçük veya büyük almanıza gerek yok. Küçük tüpler ömrü az olur, büyük tüpler ise daha uzun ömürlü olur. Uzun ömürlü tüpler her zaman avantaj değildir. Pislik, küf gibi durumlarda transferi zorlaştırır. Ondan 16x160 en idealidir.

Savas

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, ben internetden 1 kraliçe ve bir kaç işçi alacağım ama üstünede dediğiniz ölçülerde tüplerden çünkü kendim de bulmak istiyorum kraliçe.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bana karıncalar geldikten sonra yemleri nasıl yerleştirebileceğimi anlatabilir misiniz? Çünkü pamuğu çıkartırsam kaçabilirler