Messor structor Düzce'de bulunur mu?

hsyn_8118

Yumurta
Üye
Messor structor kraliçesi Düzce'de bulabilir miyim? (Mart sonlarında uçuşları var.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye

İsmail96

Larva
Üye
Messor zaten cinstir.

Messor cinsi genel olarak şehir içinden kırsal alanlara çoğu yerde var. Tarlada da bulursunuz ama bulmak için tarlada olmanıza gerek

Messor zaten cinstir.

Messor cinsi genel olarak şehir içinden kırsal alanlara çoğu yerde var. Tarlada da bulursunuz ama bulmak için tarlada olmanıza gerek yok.
Messor cinstir evet, türden bahsettiğimiz aşikâr zaten

Dwis

Pupa
Üye
Cins önemli değil bu tür tarlalarda geziyor değil mi?
Yakınınızda büyük koloni ve yuvalar varsa illaki uçuşa denk gelirsiniz. Doğada sadece belli boyutlara ulaşan koloniler kraliçe üretiyor o yuvaları belirli aralıklarla izleyip uçtukları ana denk gelebilirsiniz. Genellikle öğle ikindi arası uçuyorlar.

hsyn_8118

Yumurta
Üye
Yakınınızda büyük koloni ve yuvalar varsa illaki uçuşa denk gelirsiniz doğada sadece belli boyutlara ulaşan koloniler kraliçe üretiyor o yuvaları belirli aralıklarla izleyip uçtukları ana denk gelebilirsiniz genellikle öğle ikindi arası uçuyolar
Valla bir üzüm asması var 2-3cmlik kraliçe görmüştüm yakalayamamıştım orada geçen yaz.

İsmail96

Larva
Üye
Cins önemli değil bu tür tarlalarda geziyor değil mi?
Tarlanın yakınında yuva varsa uçuş zamanında olur tabii ki. Mart ortalarında yerlere bak yuvaları tespit et elbet bir uçuşa denk gelirsin. 3 ay ararsın bulamazsın bir gün dışarıdayken 30 tane kraliçe bulursun.

hsyn_8118

Yumurta
Üye
Tarlanın yakınında yuva varsa uçuş zamanında olur tabiki. Mart ortalarında yerlere bak yuvaları tespit et elbet bir uçuşa denk gelirsin 3 ay ararsın bulamazsın bir gün dışarıdayken 30 tane kraliçe bilursjn
Tarlaya bakarım messor için, üzüm asması var orada da Camponotus kraliçesi görmüştüm 2-3cm oralarda bakarım Nisan'da.

İsmail96

Larva
Üye
Tarlaya bakarım messor için, Üzüm asması var oradada campo kralicesi görmüştüm 2-3cm oralarda bakarım nisanda
Hangi şehirdesin, yakınına gönderirim sana. Mart-Nisan'da her yer kraliçe.