Suyun rengi değişmediği sürece tüpü değiştirmenize gerek yok. Bakım konusunda da bakım rehberinden yardım alabilirsiniz ve arkadaşınız nerede bulmuş acaba? Kış uykusuna yatırmanız gerek muhtemelen.Arkadaşlar, bir dostumdan Messor kraliçesi aldım ama nasıl bakılır hiç bir fikrim yok. Daha önce hiç karınca bakmadım, sıfır deneyim. Pamuğun üstü gri gibi; yeni tüpe aktarmalı mıyım, ne yapmam lazım? Öneride bulunursanız sevinirim. İyi hobiler.
Ekli dosyayı görüntüle 72035
https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/ Hocam, burada bütün bilgiler var. Hocamın da dediği gibi, pamuktaki renk suya gitmediği ve suyun renk değiştirmesi ile transfer yapın.İyi hobiler dilerim.Arkadaşlar, bir dostumdan Messor kraliçesi aldım ama nasıl bakılır hiç bir fikrim yok. Daha önce hiç karınca bakmadım, sıfır deneyim. Pamuğun üstü gri gibi; yeni tüpe aktarmalı mıyım, ne yapmam lazım? Öneride bulunursanız sevinirim. İyi hobiler.
Ekli dosyayı görüntüle 72035
Kış uykusuna nasıl yatıracağım?Suyun rengi değişmediği sürece tüpü değiştirmenize gerek yok. Bakım konusunda da bakım rehberinden yardım alabilirsiniz ve arkadaşınız nerede bulmuş acaba? Kış uykusuna yatırmanız gerek muhtemelen.
Teşekkür ederim. İyi hobiler.https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/ Hocam, burada bütün bilgiler var. Hocamın da dediği gibi, pamuktaki renk suya gitmediği ve suyun renk değiştirmesi ile transfer yapın.İyi hobiler dilerim.
Kış uykusuna yatırmazsak sorun olur mu?Basitçe bir ayakkabı kutusunun içini gazeteyle ve bir iki parça kumaşla kaplayıp içine tüpü koyarak balkonunuza bırakabilirsiniz. Balkonunuz açıksa yağmura sele dikkat edip dolap varsa içine koyabilirsiniz. Gazete kağıdının, kumaşın amacı ani sıcaklık değişimlerinden kraliçeyi korumaktır.
Uykudan önce tüpü değiştirmeniz mantıklı olacaktır çünkü kraliçe uykudayken rahatsız etmemelisiniz. Kraliçenin türü messorsa ilk işçileri çıkmadan besleme yapmanıza gerek yoktur. Tüpün etrafına bir cover yapmadıysanız youtubedan izleyerek yapabilirsiniz. Son olarak kış uykusuna yatırıyorum diye birden buz gibi havaya bırakmayın. Sıcaklığı kademeli olarak düşürün. Örneğin önce cam kenarı sonra daha soğuk bir alan en son balkon.
Genel olarak da 1 ay civarı uykuda tutmanız yeterli diye düşünüyorum. Normalde bu dönemde koloniler 2-3 ay boyunca uykuda kalırlar ama kraliçe henüz yumurtlamadığı için bu süre gereksiz olacaktır.
Kısaca dikkat ettiyseniz hemen hemen herşeyde doğayı taklit etmeye çalışıyoruz.