Messor majoru ve mediası kaç işçide çıkar?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim 13 işcim varken 14 de ilk minör çıkmıştı messor ama her tür ve koloni aynı değil, ama büyük ihtimalle 20 30 işcin olduğunda minörlerin olabilir 1 2 tane, majörler hakkında bir bilgim yok.Messor majoru ve mediası kaç işçide çıkar?
Bildiğim kadarıyla koloniye canlı yem ve sert kabuklu tohumlar vermelisin böylece major ve media çıkacatır.Messor majoru ve mediası kaç işçide çıkar?
Yani oda arttırır ama en hızlısı canlı yemle beslemek olucaktır ama bu arkadaş heralde işci sayısı az çünki minörler kaç işcide çıkıyor dediğinden hiç minörü olmadığını anlıyorum, bunu söylemedim çünki koloni canlı yemle baş edebilmesi için küçük bir un kurdu mesela koloninin bence en az 40 50 işcisi olmalı çünki zaten bunların çoğu yumurtalarla ilgileniyor, ama arkadaşa tavsiyem koloniyi en az 50 tane işcisi olana kadar normal beslesin ölü unkurdu gibi sonrasında canlı micro un kurduyla besleyebilir.Bildiğim kadarıyla koloniye canlı yem ve sert kabuklu tohumlar vermelisin böylece major ve media çıkacatır.
5 10 işçili bir kolonide dişi alate üretildiğini gördüm, bu gerçekten çok değişen bir şey.Messor majoru ve mediası kaç işçide çıkar?
Doğru bir bilgi değil.Bildiğim kadarıyla koloniye canlı yem ve sert kabuklu tohumlar vermelisin böylece major ve media çıkacatır.
Hocam tespit çok yüksek ihtimalle yanlış myrmica rubra'yıda messor structor'ıda yakın çekim veya normal çekimlerle anlayamazsınız vücut hatları belli olmuyor. Makro veya mikroskobik çekimlerle bile Türkiye'de tespit edebilecek kaç kişi var ki? 2 kişi var bildiğim kadarıyla.messor structor gibi türü ama messorların türü çok zor anlaşılıyor benim önceden vardı 22 işçili messor, mymrica rubra türü karıncalar istila etti önceden beslediğim messor kolonisinin daha major ve mediası yoktu şimdi ki koloninin 2 işçisi var majorlarının ne zaman çıkacağını merak etmiştim 50 işçisi olduktan sonra canlı yemle beslerim teşekkür ederim.