Messor Kraliçesi Işığa Alıştırma

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Selamlar, pupaları olan bir messor kraliçem var, bu arkadaşın daha işçileri yok ama nasıl ışığa alıştırırım? Transfer dışında bi' zorluğu/sıkıntısı olur mu? Işığa alıştırırken yumurtalarını yeme ihtimali var mı?
Kusuruma bakmayın yazım hatalarımı düzeltmeden gönderdim yanlışlıkla.

Mustafaf

Media
Üye
Selamlar, pupaları olan bir messor kraliçem var, bu arkadaşın daha işçileri yok ama nasıl ışığa alıştırırım? Transfer dışında bi' zorluğu/sıkıntısı olur mu? Işığa alıştırırken yumurtalarını yeme ihtimali var mı?
Bence gerek yok, strese girer alışana kadar, ama alışmayada bilir, boşuna strese sokmayın bence.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bir zorluğu olmaz hocam aksine yarar bile sağlar diyebilirim. Işığa alıştırmak için tüpün sarılı olduğu kağıdı kaldırın ve tüpü titreşimsiz, gün ışığı alan bir yere koyun ve dokunmadan bekleyin. Akşam hava karardığında karanlık odanın ışığını bir anda açarsanız strese girecektir kraliçe. Bu yüzden ilk başlarda kullanmadığınız gün ışığı alan bir oda varsa o odaya koyabilirsiniz. En geç bir kaç güne ışığa alışacaktır kraliçeniz. Ve transferde de bir sorun yaşamazsınız merak etmeyin. 😊

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İşçiler çıktıktan sonra alıştırmanızı tavsiye ederim.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Hepinize teşekkür ederim işçiler çıksın alıştıracağım tekrar teşekkür ederim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Neden böyle yapınca daha iyi oluyor?
Biraz tecrübeye dayalı bir söylem bu, kraliçe işçisizken daha hassas oluyor. Bazen hiç önemli bile değil ama en azından işçi çıkmasını beklemek benim şahsi tavsiyem.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Peki ya kraliçe ışığa alışınca, onu ışıklı ya da ışıksız herhangi bir ortamda tutabilir miyim, yoksa yine de ışık döngüsünün olduğu bir yerde mi bulunmalı?

ali8181

Media
Üye
Peki ya kraliçe ışığa alışınca, onu ışıklı ya da ışıksız herhangi bir ortamda tutabilir miyim, yoksa yine de ışık döngüsünün olduğu bir yerde mi bulunmalı?
Herhangi bir sıkıntı çıkmaz. Işık döngüsünede gerek yok. Işığa alıştırmak için odadanda aydınlık bir yere koyman yeterli.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Olmazlar. Konuda konuşulmuş zaten, işçileri çıkınca yapman en doğrusu. 1. Nesil işçiler çıkınca yapabilirsin.
Zaten işçi çıktı çıkacak pupalar kapkara olmuş ama herkes gündüz ışık alsın gece almasın diyordu o yüzden garipsedim.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Zaten odanda tutmayacakmısın? Doğal olarak gece gündüz döngüsü olacak.
Odamın balkonu bulunuyor, o yüzden tam olarak doğrudan güneş alamıyor tüplerin olduğu yer, ayrıca akşamları vs. ders çalıştığım için ışık açık oluyor geceleri de aydınlık olur.

ali8181

Media
Üye
Odamın balkonu bulunuyor, o yüzden tam olarak doğrudan güneş alamıyor tüplerin olduğu yer, ayrıca akşamları vs. ders çalıştığım için ışık açık oluyor geceleri de aydınlık olur.
Herhangi bir sorun olmaz merak etme.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Biraz tecrübeye dayalı bir söylem bu, kraliçe işçisizken daha hassas oluyor. Bazen hiç önemli bile değil ama en azından işçi çıkmasını beklemek benim şahsi tavsiyem.
5 işçi çıktı 6 ile 7 yolda, sizce aydınlık bir odaya mı koyayım yoksa ışık döngüsü olan bir odaya mı?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye