Mehabalar. Bu tarz sorular sorarken hiç bir bakım şartı bilgisi verilmemesi artık bana ironik geliyor. Bir kraliçenin ölmesi için o kadar çok sebep olabolir ki...9 gün sonra Messor kraliçelerime baktım, 4 tane kraliçe ölmüştü. Acaba nerede yanlış yaptım? Pamuğu çok kazıyorlar.
Ekli dosyayı görüntüle 69348
Ekli dosyayı görüntüle 69349
Hocam ama bazen yaşam alanı ile ilgili bir sıkıntıda olabiliyor diye biliyorum.Mehabalar. Bu tarz sorular sorarken hiç bir bakım şartı bilgisi verilmemesi artık bana ironik geliyor. Bir kraliçenin ölmesi için o kadar çok sebep olabolir ki...
O da bakım şartına giriyor. Ayrıca pamuğun yarı ıslak olması dışında bir sorun yok yaşam alanında.Hocam ama bazen yaşam alanı ile ilgili bir sıkıntıda olabiliyor diye biliyorum.
Messorlar multiye uygun değildir ayrı tüplere koyun.hocam pamuk ıslak mı suya yakın olan
Şimdi fark ettim, sen yazmışsın zaten. Pardon canım görmedim.Yaşam alanında bir sorun göremiyorum. Messor multiye uygun değil zaten. Kraliçeler ilaçlamadan ölmüş olabilir.
Not: Messorlar zaten multiye uygun değil. Eğer aynı tür değillerse birbirlerini öldürmeleri şansı daha fazla.
İçeride fazla nem var sanki o yüzden olabilir.9 gün sonra Messor kraliçelerime baktım, 4 tane kraliçe ölmüştü. Acaba nerede yanlış yaptım? Pamuğu çok kazıyorlar.
Ekli dosyayı görüntüle 69349
Sanırım tüpleri üst üste koymuş, tüpler buğulu gibi görünüyor bu yüzden. Kör değilsem bu şekilde görüyorum.😜🍫İçeride fazla nem var sanki o yüzden olabilir.
Bence içeride fazla nem var. Tüpün ağzındaki pamuk kalın olduğu için fazla nem dışarı çıkamıyor, aynı şekilde temiz hava da içeri giremiyor.Sanırım tüpleri üst üste koymuş, tüpler buğulu gibi görünüyor bu yüzden. Kör değilsem bu şekilde görüyorum.😜🍫
Ortamlık problem yok.Bence içeride fazla nem var. Tüpün ağzındaki pamuk kalın olduğu için fazla nem dışarı çıkamıyor, aynı şekilde temiz hava da içeri giremiyor.
Pamuk ıslak olursa problem olurmuda?Geçen ay bi lasius kraliçem vardı pamuğu kazmasın diye iyice suya doğru ittim tamamiyle ıslattım 2 hafta felan sonrada kraliçem ölmüştü sebebini anlamamıştım demek bu yüzdenmi?hocam pamuk ıslak mı suya yakın olan
O ikili gibi görünenler multimi ki? Konu sahibi bencede yetersiz bilgi vermiş. Multilerden öldülerse anlaşmazliktan ölmüşlerdir belkide. Yada arkadaşların dediği gibi ilaçlama da olabilir çünkü kraliçeler parçalanmış durmuyor.Olabilir.Birşey soracağım: Arkadaş bence yetersiz bilgi vermiş. Multi olan kraliçeler mi öldü yoksa tek olanlar mı?
Yok abi sorun değil. 😊🍫Sinekler için havaya bırakılan toksinlerin kraliçeler de bıraktığı kalıntıların zamanla zehirlemesi sebebiyle ölmüş olabilirler. Şehir ortamında bulduysanız, ( park alanları da dahil ) bu ihtimal daha kuvvetli. Çünkü görünürde hiçbir sorun görünmüyor.
Şimdi fark ettim, sen yazmışsın zaten. Pardon canım görmedim.
Şimdi arkadaşlar tüpler üst üste ama hepsi ayrı biri hariç rahatsız etmiyorum evet biraz fazla koydum sularını böyle kalsa problem olurmuO ikili gibi görünenler multimi ki? Konu sahibi bencede yetersiz bilgi vermiş. Multilerden öldülerse anlaşmazliktan ölmüşlerdir belkide. Yada arkadaşların dediği gibi ilaçlama da olabilir çünkü kraliçeler parçalanmış durmuyor.