Yaklaşık 15-16 gün önce 3 Messor kraliçesi bulmuştum. İlk kontrolümde birini kaybettiğimi fark ettim ve yumurta gözlemleyememiştim. Bugün ikinci kontrolü yaptım ve durumlarında hâlâ hiçbir değişiklik olmadığını, yumurtasız bir şekilde durduklarını fark ettim. Bir de hazırda bulundurdukları besinlerin onlara ne kadar yeteceğinden emin değilim. Besin takviyesi yapmalı mıyım? Bir de neden yumurtlamıyorlar? Kış uykusuna ihtiyaç duydukları için mi? Eğer öyleyse kış uykusuna yatırmadan yumurtlamalarını sağlayabilir miyim?
Şu anda bulundukları ortam karanlık. Karanlık derecesini ayarlamak için A4'ten bir cover yaptım ve siyah bir bezle sardım. Yani iki kat ışık aldıklarını düşünmüyorum. Nem olarak da pamukları ıslak duruyor. Ortam sıcaklıkları stabil olarak 20-21 derecelerde geziyor. Yanlarına koyduğum termometreden kontrol sağlıyorum. Bir tek arada bulundukları ortamda titreşim oluyor olabilir. Acaba bu mu kraliçeleri strese sokuyordur, yoksa ısı derecesi mi fazla düşük?
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Benim için çok değerliler.
Şu anda bulundukları ortam karanlık. Karanlık derecesini ayarlamak için A4'ten bir cover yaptım ve siyah bir bezle sardım. Yani iki kat ışık aldıklarını düşünmüyorum. Nem olarak da pamukları ıslak duruyor. Ortam sıcaklıkları stabil olarak 20-21 derecelerde geziyor. Yanlarına koyduğum termometreden kontrol sağlıyorum. Bir tek arada bulundukları ortamda titreşim oluyor olabilir. Acaba bu mu kraliçeleri strese sokuyordur, yoksa ısı derecesi mi fazla düşük?
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Benim için çok değerliler.