Hocam yumurtladıya günde 1 defa kontrol etmeyin bırakın kendi haline 10 günde bir bakın. Suyu bittiyse ona göre ekleme yapın. Siz her baktığınızda kraliçe strese girecektir ve yumurtaları yemeye kadar gidecektir.Messor kraliçem var, test tüpüne aldım ve yumurtladı, ama her kontrol etmemde (günde 1 defa) yumurtalarını ağızına alıp strese giriyor ve 13 gün olmasına rağmen yumurtalardan işçi çıkmadı.
13 günde işçiler çıkmaz zaten en az 20-25 gün sürer, ortalamada 30-40 gün alır çıkması.Messor kraliçem var, test tüpüne aldım ve yumurtladı, ama her kontrol etmemde (günde 1 defa) yumurtalarını ağızına alıp strese giriyor ve 13 gün olmasına rağmen yumurtalardan işçi çıkmadı.
Yumurtaları sürekli nemlendirmek ve temizlemek için ağzına alır bunu yapmaması problemdir…Messor kraliçem var, test tüpüne aldım ve yumurtladı, ama her kontrol etmemde (günde 1 defa) yumurtalarını ağızına alıp strese giriyor ve 13 gün olmasına rağmen yumurtalardan işçi çıkmadı.
En güzelini yapmışsınız, kırmızı asetat örtü yapılanların da çok parlak olmadığı sürece ışığa aşırı tepki vermediklerini okudum ve videolarda da görünüyor zaten. Ben de loş ortama alıştıracağımBen ışığa alışırdım Messor kraliçemi şuan loş bir ortamda duruyor hiç açıp baktığımda strese girmiyor.
Teşekkür ederim. Kademeli olarak alıştırmak önemli aniden ışık düzeyini değiştirmemeye dikkat edebilirsiniz.En güzelini yapmışsınız, kırmızı asetat örtü yapılanların da çok parlak olmadığı sürece ışığa aşırı tepki vermediklerini okudum ve videolarda da görünüyor zaten. Ben de loş ortama alıştıracağım
Benim de bugün iki tane geldi kargodan yumurtalı, siyah kağıda sardım ama aklım sürekli onlarda. Kırmızı asetat en iyi fikir sanırım. Öyle 10 gün 20 gün hayatta dayanamamEn güzelini yapmışsınız, kırmızı asetat örtü yapılanların da çok parlak olmadığı sürece ışığa aşırı tepki vermediklerini okudum ve videolarda da görünüyor zaten. Ben de loş ortama alıştıracağım