Şimdi problem olduğunu düşünmemin sebebi, koloni de her yavru grubundan olmalı, elbette koloninin ihtiyacına göre yumurtlama düzenlenir ve gerekirse imha edilir ama hepsi değil. Düzgün bir yeni nesil işçi döngüsü için bu gerekli.
Messor kraliçesi 18 derece de bile yumurtlayabiliyor o yüzden çok düşük sıcaklıkta tutmadığınızı varsayıyorum. Yine de evde klima vb. Soğutucuların çalıştığı ortamda durmaması daha iyidir. İşçi aktivitesini de gözden geçirin, tüpe biraz tıklatın işçiler yüksek tepki veriyorsa sorun yoktur.
Öncelikle tüm çevresel durumları gözden geçirin hocam bir problem fark ederseniz şartları değiştirin. Gelelim çözümüne, tüpte besin olarak tohumda dahil ne var ne yoksa alın. Koloniye en azından 4-5 gün hiçbir şey vermeyin şekerli su da dahil, bu süre sonunda kendiniz öldürdüğünüz bir meyve sineği ya da karasineği koloniye verin. İlk besin bu olsun, ertesi gün kırık tohum verin. İlaçlama kısmına takılmayın, sineği ilaçlama yapılmayan bölgeden alırsanız problem olmaz.
Bunları yaparsanız muhtemelen kraliçe bir haftaya kalmaz yumurtlar. Yapmanıza rağmen uzun süre hala yumurtlamıyorsa kraliçe hibernasyon'a erkenden girmiş olabilir.
Hocam, öncelikle derece konusunda genellikle sabit lakin her zaman olmasa da klima kullanıyorum , bunlara dikkat edeyim.
İşçiler çok hareketli o konuda bir sıkıntım yok , en ufak titreşime tepki veriyorlar🙂
Ama dediğiniz gibi yinede ben bunlara dikkat etmeme rağmen gelişme olmazsa dediğiniz yöntemi uygulayacağım.
Bu arada hibetnasyon ne demek öğrenmek isterim hocam 🙂
Şimdiden teşekkürler hocam
15-20 işçili kolonin ve larvalı pupalı gelişimin varsa eğer yeni yumurtaları gizlemişlerdir içgüdüsel olarak. İyice araştırıp bulamadıysanız eğer protein eksikliği yüzünden yumurtlama oranı düşmüştür. Varsa outworldün için 2-3 âdet parçalanmış un kurdu yoksa tüpün içine 1 tane parçalanmış un kurdu atın
Hocam, protein konusunda eksiksiz veriyorum tohumları her zaman önlerinde, krallar gibi
Umarım dediğiniz gibi iç güdüsel saklamışlardır ancak ben hiç görmememisimdir.
Samet hobidaşım dediği yöntemi uygulayacağım muhtemelen duruma göre bilgilendirim. Teşekkürler cevabınız için