messor kraliçe kış uykusu

yagizhan

Pupa
Üye
elkimde 3 adet messor kraliçem var ve yumurtlamıyorlar forumda kış uykusuna yatırılmaları gerektiğini gördüm ve 2 tanesini yatırdım birini ise denemek için yatırmadan direk yumurta almaya çalışacağım ortalama kaç derecede nasıl bir şekilde bakmalıyım yem vs. vermeli miyim

CreativeHuman

Yumurta
Üye
Ben ilk kraliçemi beslemeye başladığımda Nisan ayı falandı hiç bir şey vermedim ilk işçi çıkana kadar daha sonralarda şekerli su ve 10-15 işçiyken un kurdu (bilen bilir o videoyu) kışın sıcaklıktan dolayı benim karıncalarda kış uykusuna yatmış gibiydi soğuktan fakat ben yatırmadım şuan 18-20 derecelerde duruyor koloni arada besliyorum.

YusufKeremT

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba, 3. kraliçeni de diyapoza sokmanı tavsiye ederim çünkü bu şekilde eline birşey geçeceğini zannetmiyorum. Diyapoz ortamı için 5-12 derece uygundur karıncaları bu sıcaklıkta tutabilirsin ve diyapoza soktuğun günü kaydederek bir buçuk veya iki ay diyapozda bırakabilirsin. Diyapoz sırasında herhangi bir besleme yapmana gerek yok, kraliçelerin messor olduğundan diyapoz sonrasında da işçi çıkartana kadar besleme yapmana gerek olmaz. İlk işçi çıktığında şekerli suyla besleme yapmaya başlayabilirsin. Ayrıca diyapoz sonrasında karıncaları 21-26 derece sıcakta tutman uygundur, bu sıcaklık ortalama olarak oda sıcaklığıdır. Şimdilik bunları söylemem yeter sanırım tabii aklına takılan farklı bir soru varsa sormanı beklerim, iyi akşamlar dilerim iyi forumlar.