Messor kolonisinde beslenme sorunları için yardım eder mısınız

Vitobest

Yumurta
Üye
İlk başta her şeyimi buradan aldım bir sorun yaşamadım
Ama benim istediğim formikaryum bu tarz çok iyi değil mi
Kusura bakma , herşeyi burdan aldım dediğin için sormak istedim hocam
Başlangıç setleri yada diğer şeyler mantıklı mı ben kraliçe karınca bulamıyorum hazır bir set almak mantıklı mı çok denedim dün yağmur yağdı Antalya’ya çıktım dışarı gezdim akşamüstü ama yoktu ,sence mantıklı mı yada bir sorun çıkarmı,kesinlikle al dediğin birşey varmı ?

mabeakv2

Pupa
Üye
Başlangıç setleri yada diğer şeyler mantıklı mı ben kraliçe karınca bulamıyorum hazır bir set almak mantıklı mı çok denedim dün yağmur yağdı Antalya’ya çıktım dışarı gezdim akşamüstü ama yoktu ,sence mantıklı mı yada bir sorun çıkarmı,kesinlikle al dediğin birşey varmı ?
Test tüpü lazım. İşçi çıktıktan sonra un kurdu lazım olacak. 20 25 üstü işçiye ulaşınca forikaryum düşünebilirsin ama bu uzun bir süreç.

Vitobest

Yumurta
Üye
Test tüpü lazım. İşçi çıktıktan sonra un kurdu lazım olacak. 20 25 üstü işçiye ulaşınca forikaryum düşünebilirsin ama bu uzun bir süreç.
Bu satılan yerde başlangıç seti olarak koymuşlar hobiye başlamak için alttan nemli olan bir formikaryum düşündüm bu sette de var sizce mantıklı mı ?

mabeakv2

Pupa
Üye
Bu satılan yerde başlangıç seti olarak koymuşlar hobiye başlamak için alttan nemli olan bir formikaryum düşündüm bu sette de var sizce mantıklı mı ?
Yeterince küçük ve odacıkları da küçükse al ama başlangıç için şart değil . Test tüpüylede başlayabilirsin.

mabeakv2

Pupa
Üye
Evet , baya denedim bulamadım sanırım birşeyi yanlış yapıyorum
Aradığın yerleri gözden geçir.

Parklardaki sokaklardaki lambaların altları (geceleyin)
Kaldrımların toprak araziyle birleştiği alanlar
Üstü açık topraklı araziler
Güçlü ışıklı reklam panoları
Yeterince şanslıysan evinde bile bulabilirsin... Ancak unutma bu hobi sabır ve şans işidir.

Vitobest

Yumurta
Üye
Aradaığın yerleri gözden geçir.

Parklardaki sokaklardaki lambaların altları (geceleyin)
Kaldrımların toprak araziyle birleştiği alanlar
Üstü açık topraklı araziler
Güçlü ışıklı reklam panoları
Yeterince şanslıysan evinde bile bulabilirsin... Ancak unutma bu hobi sabır ve şans işidir.
Çocukluğumda bile karınca yuvasındaki kumları yiyerek büyümüşüm gizli gizli yermişim , sabırlıyım ama bulamıyorum ofis altında bile aradım neredeyse 30 yaşıma geldim fakat cesaretimi yeni yeni topladım

mabeakv2

Pupa
Üye
Çocukluğumda bile karınca yuvasındaki kumları yiyerek büyümüşüm gizli gizli yermişim , sabırlıyım ama bulamıyorum ofis altında bile aradım neredeyse 30 yaşıma geldim fakat cesaretimi yeni yeni topladım
Öncelikle afiyet olsun. 🤣🤣🤣
Pes etmek yok! yola devam insan yedisinde neyse yetmişinde de odur. İyi şanslar abi.

Son düzenleme:

azra0808

Yumurta
Üye
Reis ben sabırsız adamım bu hobiyi gördüm ve bir an önce başlamak istedim o yüzden direk set aldım ve tabii ki sıfırdan denemeyi çok istiyorum o yüzden gezerken sürekli dikkatliyim eğer kraliçe bulursam ikinci koloniyi devam edeceğim o da sıfırdan deneyimlediğim olacak. Set olayına gelirsek evet memnunum direk olayın içine giriyorsun bazı hatalar yaptığım oldu koloni sayısı biraz azaldı oradaki birkaç arkadaşla sürekli iletişim içindeyim yanı set benim için staj gibi oldu

azra0808

Yumurta
Üye
Başlangıç setleri yada diğer şeyler mantıklı mı ben kraliçe karınca bulamıyorum hazır bir set almak mantıklı mı çok denedim dün yağmur yağdı Antalya’ya çıktım dışarı gezdim akşamüstü ama yoktu ,sence mantıklı mı yada bir sorun çıkarmı,kesinlikle al dediğin birşey

Yani buradan cevabı sen çıkar ama sana tek tavsiyem set seçimini biraz daha dikkatşı yap fiyat performans açısından formun şekli açısından uzun vadeli düşünebilirsin ben orada acemilik yaptım

azra0808

Yumurta
Üye
Reis sen bas parayı al sonra aramaya yine devam et evet sıfırdan başlamanın zevkinin daha farklı olacağını düşünüyorum bu birkaç Level atlamış hali ben de daha yeniyim ama şu anki tecrübem bu yönde

mabeakv2

Pupa
Üye
Reis ben sabırsız adamım bu hobiyi gördüm ve bir an önce başlamak istedim o yüzden direk set aldım ve tabii ki sıfırdan denemeyi çok istiyorum o yüzden gezerken sürekli dikkatliyim eğer kraliçe bulursam ikinci koloniyi devam edeceğim o da sıfırdan deneyimlediğim olacak. Set olayına gelirsek evet memnunum direk olayın içine giriyorsun bazı hatalar yaptığım oldu koloni sayısı biraz azaldı oradaki birkaç arkadaşla sürekli iletişim içindeyim yanı set benim için staj gibi oldu
Öncelikle kararınıza saygılıyım ben ne dersem diyeyim beni dinleyip dinlemeyecek olan sizsiniz.Sizin yaptığınız yürümeden koşmaya benziyor.

azra0808

Yumurta
Üye
Öncelikle kararınıza saygılıyım ben ne dersem diyeyim beni dinleyip dinlemeyecek olan sizsiniz.Sizin yaptığınız yürümeden koşmaya benziyor.
Ne olduğun benim için önemi yok önemli olan o zevki bir an önce almak istiyorum ve günlerce sokak sokak gezmek istemiyorum bir şans ümidiyle.

Bakın dediğim gibi onun zevki heyecanı emeği daha farklı ben de buna katılıyorum ama tercih meselesi Şu an karınca kolonisi hakkında tecrübeler ediniyorum Onun zevkini alıyorum ve o “”kraliçeyi bulma şansı*”” bana denk geldiğinde sıfırdan başlama zevkini daha tecrübeli halde gerçekleştirmiş olacağım

Konu yürümek ya da koşmak değil sadece bakış açısı ben de sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum size iyi şanslar

Atreides

Pupa
Yardımsever
Üye
Hocam benim size önerim test tüpüne almanız. Onlar için şu anda ne kadar çok alan o kadar stres demektir. Bir de Messorlar 20 işçiliyken çok da proteine ihtiyaç duymazlar. Hatta boostlamak istiyorsanız 4 günde bir un kurdu vermeniz bile yetecektir. Ben benim 70 işçili kolonime 3 günde bir veriyorum. Un kurdu sorununa gelirsek, koloniniz stresli durumdayken yabancı maddelere yaklaşmak istemeyebilir veya arkadaşımızın da dediği gibi bir travma oluşmuş olabilir. Bunu koloni stressiz hale geldikten sonra belirttiğim sıklıkta verdiğinizde anlayacaksınızdır. Keyifli hobiler.

azra0808

Yumurta
Üye
Hocam benim size önerim test tüpüne almanız. Onlar için şu anda ne kadar çok alan o kadar stres demektir. Bir de Messorlar 20 işçiliyken çok da proteine ihtiyaç duymazlar. Hatta boostlamak istiyorsanız 4 günde bir un kurdu vermeniz bile yetecektir. Ben benim 70 işçili kolonime 3 günde bir veriyorum. Un kurdu sorununa gelirsek, koloniniz stresli durumdayken yabancı maddelere yaklaşmak istemeyebilir veya arkadaşımızın da dediği gibi bir travma oluşmuş olabilir. Bunu koloni stressiz hale geldikten sonra belirttiğim sıklıkta verdiğinizde anlayacaksınızdır. Keyifli hobiler.
Tamamdır dikkate alacağım teşekkürler

Vitobest

Yumurta
Üye
Reis sen bas parayı al sonra aramaya yine devam et evet sıfırdan başlamanın zevkinin daha farklı olacağını düşünüyorum bu birkaç Level atlamış hali ben de daha yeniyim ama şu anki tecrübem bu yönde
Cevapların için teşekkür ederim aynen dediğin gibi yaptım