Messor kolonisinde beslenme sorunları için yardım eder mısınız

azra0808

Yumurta
Üye
Hiç bir şekilde un kurdu yediremedim bi çok yol denedim un kurdu sıvılarını denedim kokladıkları gibi kaçıyorlar.

şöyle bişey var ilk zamanlar tüpün içine canlı un kurdu koymuştum en son un kurdu pamukların içine girmiş saklanıyordu karıncalarda bi köşede takılıyordu bunun bi etkisi var mıdır bilmem

çatıya çıktım örümcek peşinde koştum öldürdüm outworlde koydum tık yok ellemiyorlar

şimdi yumurta kaynatıyorum birde onu deniyeceğim protein konusunda çok sıkıntı çekiyorum..

tohumlardanda 8-9 tane taşıdılar bıraktılar.

şekerli su koyuyorum içtiklerini hiç görmedim

daha sonra şöyle bi olay oldu formikaryumu küçültmeye giderken pamuk ile bölme işlemi yapıcağım sırada yumurtalara çok yakındı ve bii anda pamuğun üstünden tırmanıp elime saldırmaya başladılar 5-6 tane sürekli birini ittirsem diğerleri geldi böyle ortalama 10 saniye mücadele ettim ve sonunda formikaryumu kapattım. bunlarla ilgsi var mıdır yokmudur bilmem ama daha iyi analız için yazmak istedim ama sanki yumurtlamayı bıraktı gibi. bu konuda bilgi v tecrübelerinize ihtiyacım var herkese iyi forumlar saygılarımla.

kolonini genel bi videosunu paylaşıyoru m bi göz gezdiri mısınız herşey yolunda mı

Ekli dosyalar

• IMG_7236.JPG
    IMG_7236.JPG
    28.4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_7239.JPG
    IMG_7239.JPG
    26 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_7237.JPG
    IMG_7237.JPG
    29.8 KB · Görüntüleme: 17

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-Un kurdu verirseniz içindeki sıvıyı yiyeceklerdir yani bişey farketmeyebilirsiniz kurt kurur sadece
-Un kurdu sıvısından kaçma olayı büyük ihtimalle tehdit olarak algılıyorlar ve diğerlerine haber veriyorlar ama direkt sıvısını yerler mi bilmiyorum
-Messorlar yumurta sarısını severler deneyimledim
-Tohumlarıda götürüyorlarsa ihtiyaçları olunca parçalayacaklardır hiç parçalamıyorlarsa siz onların yerine parçalayın öyle verin
-şekerli su olayınıda muhtemelen içiyorlardır ama koyduğunuz gibi içmeyebilirler yada şeker oranı cazip gelmiyordur karışımınızdaki şeker eriyemeyecek kadar doygunluğa gelmesine dikkat edin olmazsa şekerli meyveler vermeyi deneyin
-videoda koloninin bi sorunu yok gibi duruyor

mabeakv2

Pupa
Üye
Son sıralarda un kurtlarıyla alakalı çok şikayetle karşılaştım yemiyorlar vb. Bi arkadaş makro ölçüm yapan bir veterinere gitmiş ve görülmüşki un kurtlarında parazit var.Bununla bir alakası varmı bilmiyorum ama bu aralar un kurtlarında bir sıkıntı var. Bende kullanıyorum ancak Çin kurdu deneyeceğim un kurdu yerine.

azra0808

Yumurta
Üye
Son sıralarda un kurtlarıyla alakalı çok şikayetle karşılaştım yemiyorlar vb. Bi arkadaş makro ölçüm yapan bir veterinere gitmiş ve görülmüşki un kurtlarında parazit var.Bununla bir alakası varmı bilmiyorum ama bu aralar un kurtlarında bir sıkıntı var. Bende kullanıyorum ancak Çin kurdu deneyeceğim un kurdu yerine.
Satın aldığım yer de gönderilen tohumları da yemediler gidip kuş yemi aldım ondan sonra toplamaya başladılar

Biraz zaman geçsin yeni Un kurdu alacağım

azra0808

Yumurta
Üye
-Un kurdu verirseniz içindeki sıvıyı yiyeceklerdir yani bişey farketmeyebilirsiniz kurt kurur sadece
-Un kurdu sıvısından kaçma olayı büyük ihtimalle tehdit olarak algılıyorlar ve diğerlerine haber veriyorlar ama direkt sıvısını yerler mi bilmiyorum
-Messorlar yumurta sarısını severler deneyimledim
-Tohumlarıda götürüyorlarsa ihtiyaçları olunca parçalayacaklardır hiç parçalamıyorlarsa siz onların yerine parçalayın öyle verin
-şekerli su olayınıda muhtemelen içiyorlardır ama koyduğunuz gibi içmeyebilirler yada şeker oranı cazip gelmiyordur karışımınızdaki şeker eriyemeyecek kadar doygunluğa gelmesine dikkat edin olmazsa şekerli meyveler vermeyi deneyin
-videoda koloninin bi sorunu yok gibi duruyor
Un kurtlar hakkında dediğiniz her şeyi yaptım yeni ürün sipariş vereceğim bir de artık öyle deneyeceğiz değer de tavsiyelerde dikkate alıp deneyeceğim teşekkür ederim

azra0808

Yumurta
Üye
YouTube’da formicarium ön bilgi adlı bir video var Ytong vs doğal bir ortam oluşturulmuş öyle bi formukaryuma nasıl sahip olabilirim

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Hiç bir şekilde un kurdu yediremedim bi çok yol denedim un kurdu sıvılarını denedim kokladıkları gibi kaçıyorlar.

şöyle bişey var ilk zamanlar tüpün içine canlı un kurdu koymuştum en son un kurdu pamukların içine girmiş saklanıyordu karıncalarda bi köşede takılıyordu bunun bi etkisi var mıdır bilmem

çatıya çıktım örümcek peşinde koştum öldürdüm outworlde koydum tık yok ellemiyorlar

şimdi yumurta kaynatıyorum birde onu deniyeceğim protein konusunda çok sıkıntı çekiyorum..

tohumlardanda 8-9 tane taşıdılar bıraktılar.

şekerli su koyuyorum içtiklerini hiç görmedim

daha sonra şöyle bi olay oldu formikaryumu küçültmeye giderken pamuk ile bölme işlemi yapıcağım sırada yumurtalara çok yakındı ve bii anda pamuğun üstünden tırmanıp elime saldırmaya başladılar 5-6 tane sürekli birini ittirsem diğerleri geldi böyle ortalama 10 saniye mücadele ettim ve sonunda formikaryumu kapattım. bunlarla ilgsi var mıdır yokmudur bilmem ama daha iyi analız için yazmak istedim ama sanki yumurtlamayı bıraktı gibi. bu konuda bilgi v tecrübelerinize ihtiyacım var herkese iyi forumlar saygılarımla.

kolonini genel bi videosunu paylaşıyoru m bi göz gezdiri mısınız herşey yolunda mı
Wc böcekleri koloninize vermeyin, ilaçlı yahut parazitli olma olasılıkları yüksek.

azra0808

Yumurta
Üye
Kendin yapabilirsin kanka tuğkan abinin formikaryum yaptığı videolara bak nasıl yapıldığını gör yaparsın sende
Reis ben de orada gördüm zaten ama ben de pek el becerisijç yok hem işimden dolayı yoğun çalışıyorum parasını verip almak benim için daha iyi bu konuda yardımcı olabileceğin bi fikrin var mı :)

Site şahis vs.

ardaacar25

Larva
Üye
Link atmak yasak mı bilmiyorumda bu siteye bir göz gezdir istersen daha önce alışveriş yapmadım bu arada haberin olsun güvenlidir ama herhalde

azra0808

Yumurta
Üye
Link atmak yasak mı bilmiyorumda bu siteye bir göz gezdir istersen daha önce alışveriş yapmadım bu arada haberin olsun güvenlidir ama herhalde
İlk başta her şeyimi buradan aldım bir sorun yaşamadım
Ama benim istediğim formikaryum bu tarz çok iyi değil mi

Ekli dosyalar

• IMG_7244.png
    IMG_7244.png
    359.8 KB · Görüntüleme: 10

ardaacar25

Larva
Üye
İlk başta her şeyimi buradan aldım bir sorun yaşamadım
Ama benim istediğim formikaryum bu tarz çok iyi değil mi
Baya iyi de daha önce bu tarz formikaryun satan yer görmedim ama bence bu hobinin en zevkli kısmı böyle şeylerle uğraşmak bence zaman ayırmaya çalışabilirsin

ardaacar25

Larva
Üye
Kral yapmasına yaparımda sınav senem bir de denemelisin bence yapmayı