Messor Kolonisi Nasıl Beslenir?

Khoqx

Yumurta
Üye
Merhaba, bir Messor kolonim var. Onları nasıl beslememi önerirsiniz? Üç günde bir mi yoksa haftada bir mi beslemeliyim? Besin ve protein kaynağı olarak neler vermemi tavsiye edersiniz? Ayrıca test tüpünün temizliğini ne zaman ve ne sıklıkla yapmalıyım?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Merhaba, bir Messor kolonim var. Onları nasıl beslememi önerirsiniz? Üç günde bir mi yoksa haftada bir mi beslemeliyim? Besin ve protein kaynağı olarak neler vermemi tavsiye edersiniz? Ayrıca test tüpünün temizliğini ne zaman ve ne sıklıkla yapmalıyım?
Tohum verseniz yeter hocam. İsteğe bağlı arada bir canlı yem ve şekerli su da verebilirsiniz.

yağızalp

Majör
Üye
Başlangıçta biraz sert olabilir, chia tohumu, karahindiba tohumu veya çim tohumu gibi yumuşak kabuklutphumlar vermenizi öneririm.
Evet ama ezerekte verebilir ben sadece muhabbet kuşu yemi bulabildim ezip veriyorum 1 2 sini ezmeden veriyorum kraliçe kendisi açıyor onları ama yinede ezerek vermek daha iyi

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bu Tarz Tohumları Peki Nerden Bulabilirim
Karahiniba tohumunu ilaçlama olmayan herhangi bir yerden alabilirsiniz yol kenarlarında bile yetişiyor. Diğerlerini de satın alabilirsiniz. Chia tohumu nispeten büyük marketlerde var. Çim tohumunu da bahçe malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz ama tohuma tohuma ilaç koyma ihtimalleri var mı yok mu bilmiyorum.

Evet ama ezerekte verebilir ben sadece muhabbet kuşu yemi bulabildim ezip veriyorum 1 2 sini ezmeden veriyorum kraliçe kendisi açıyor onları ama yinede ezerek vermek daha iyi
Yiyebilirler ama yumuşak kabuklu olabları daha kolay tüketebildikleri için gelişimlerine yararlı olur.