Hocam aslında çok zor birşey değil, forumdaki karıncalar hakkında rehberler bulunmakta. Bunun yanında Karınca Çiftliğim youtube kanalının ilk videolarına göz atarsanız messor hakkında rehber bir video var onu izlerseniz zaten yapmanız gereken şeyleri anlarsınız.5 işçili Messor kolonisi alacağım ama ilk defa karınca besleyeceğim için ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Tamamdır yardım ettiğiniz için teşekkürler.Hocam aslında çok zor birşey değil, forumdaki karıncalar hakkında rehberler bulunmakta. Bunun yanında Karınca Çiftliğim youtube kanalının ilk videolarına göz atarsanız messor hakkında rehber bir video var onu izlerseniz zaten yapmanız gereken şeyleri anlarsınız.
https://karincaciftligim.com/threads/karinca-nasil-beslenir-adim-adim-karinca-bakimi.14514/
Bu rehberde zaten konuyu detaylıca ele almış okuyabilirsiniz.
Rica ederim iyi hobilerTamandır yarıdım ettiğiniz için teşekkürler
Abi öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler ilk olarak 5 işcili koloni alıp sonradan kraliçe bulmaya çalışacağım ve ikinci kolonimi kumayı planlıyorumKardeşim, öncelikle hobiye ve aramıza hoş geldin.
Yerinde olsam o 5 işçili koloniyi almazdım. Bence Nisan–Mayıs aylarını bekle; uçuşlar başlayınca kraliçe karıncayı kendin bul ve adım adım her şeyi görerek öğren.
Daha ilk defa besleyeceksin ve direkt işçili koloniyle başlamak işin tüm heyecanını bozar. Önemli olan kraliçeyi kendin bulman ve yumurtadan işçi evresine kadar olan süreyi bekleyip o gözlemleri bizzat yaparak öğrenmen.
İlk işçinin çıkmasına kadar olan sürede zaten bol bol araştırma yapacak ve her şeyi oturtarak öğreneceksin. Aklına takılan şeyleri istediğin zaman buradan konu açarak bize sorabilir ve öğrenebilirsin zaten.
Benim naçizane tavsiyem bu yönde. Tabii ki son karar senin, ama en güzeli anlattığım gibi diye düşünüyorum.
Tabii ki saygı duyarım kendi kararın kardeşim. Aklına takılan ne olursa her zaman sorabilirsin.Abi öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler ilk olarak 5 işcili koloni alıp sonradan kraliçe bulmaya çalışacağım ve ikinci kolonimi kumayı planlıyorum